Vážení členové, 

Pandemie koronaviru zůstává na celém světě vážným problémem, přičemž počet úmrtí a vážně nemocných lidí stále vyvolává velké obavy. Tato mezinárodní zdravotní krize je bezprecedentní a naše myšlenky směřují ke všem, kterých se to týká. 

Cyklistika trpí a UCI pokračovala v přijímání silných opatření na ochranu zdraví sportovců, fanoušků a všech osob zapojených do našeho sportu. Prodloužili jsme pozastavení všech cyklistických soutěží do 1. července, resp. do 1. srpna u událostí v kalendářích UCI WorldTour a UCI Women's WorldTour a společně se zúčastněnými stranami pracujeme na obnovení mezinárodního kalendáře UCI. 

Již jsme oznámili, že Tour de France se bude konat od 29. srpna do 20. září, zatímco Mistrovství světa v silniční cyklistice 2020 v Aigle-Martigny (Švýcarsko) by mělo být potvrzeno v termínu od 20. do 27. září. Nyní spolu s organizátory, týmy a jezdci pracujeme na dokončení termínů pro Giro d'Italia, Vuelta a España a pět monumentů našeho sportu, nejprestižnějších klasik. 

Pokud jde o UCI Women's WorldTour, pracovní skupina složená ze zástupců UCI, organizátorů, jezdců a týmů pracuje na revizi kalendáře. Výsledkem bude, že UCI bude moci oznámit nejpozději 15. května revidovanou verzi kalendářů UCI WorldTour a UCI Women's WorldTour. Toto je také datum, kdy máme v úmyslu odhalit kalendář událostí UCI ve všech disciplínách.

Mezitím byla podepsána dohoda mezi CPA, AIGCP a UCI týkající se rámce, který umožní týmům, které se nacházejí ve vážných finančních obtížích, přijmout opatření nezbytná k jejich přežití, a zároveň zachovat práva svých jezdců a zaměstnanců v této nejisté situaci. Podobná opatření zkoumá výše uvedená pracovní skupina pro cyklistiku žen. 

Jak víte, museli jsme přeplánovat nebo zrušit několik událostí Světového poháru UCI a odložit mistrovství světa UCI BMX v Houstonu (USA) a Mistrovství světa UCI v horských kolech v Albstadtu (Německo). To kromě odložení nebo zrušení více než 800 událostí v mezinárodním kalendáři UCI až do srpna a odložení olympijských a paralympijských her v Tokiu 2020 do příštího roku znamená pro naši federaci značnou ztrátu výdělků. V rámci solidarity uhradí UCI organizátorům zrušených akcí veškeré kalendářní registrační poplatky, které mají proběhnout v období, kdy je pořádání akcí plně omezeno. To má velký dopad na finance naší federace. 

Musíme očekávat možné odložení našich olympijských výnosů, které se pravděpodobně sníží pro všechny mezinárodní federace. Naše olympijské příjmy se však používají k plnění naší rozvojové mise vůči našim 196 národním federacím v průběhu olympijského cyklu prostřednictvím Světového cyklistického centra UCI (WCC) a jeho satelitních center po celém světě. 

Proto jsme přijali bezprecedentní plán úspory nákladů, který zahrnuje snížení příspěvků pro vedení UCI (zvolený a vyšší management), úplné nebo částečné odstupňování pro všech 130 zaměstnanců UCI a UCI Světového cyklistického centra (WCC), revize našich plánovaných projektů a cílů, změna velikosti solidárních projektů pro národní federace a přezkoumání smluv všech našich poskytovatelů služeb a poradců. 

Jsem hrdý na solidaritu, kterou projevuje celé cyklistické společenství: od sportovců a jejich týmů, po organizátory akcí, funkcionáře, naše partnery a národní federace i zaměstnance UCI a UCI WCC. V zájmu cyklistiky, její ekonomické životaschopnosti a zdraví cyklistů jsme učinili některá obtížná, ale zásadní rozhodnutí. Když zůstaneme jednotní a silní, jsem přesvědčen, že se dočkáme rychlého návratu k normálu ve sportu, který všichni milujeme. 

David Lappartient, Prezident UCI