Další chladná etapa Paříž-Nice byla hodně nervózní. Týmy se obávaly bočního větru a terezínů, ale nefoukalo dostatečně silně, takže k ničemu nedošlo. Do dlouhého úniku vyrazil jediný cyklista, Dán Jonas Gregaard (Uno-X), který získal 6 vrchařských bodů na dvou prémiích a vrátil se jako nový lídr vrchařské soutěže zpět do pelotonu. 

Do cíle zbývalo přes 50 kilometrů, ale žádný další uprchlík příležitost nedostal. Dopředu se tlačily skoro všechny týmy, aby ochránily své lídry na úzkých silnicích, často se projíždělo vesnicemi a docházelo také k pádům. Jednou z obětí pádů byl také Pierre Latour (TotalEnergies), dokázal se však zvednout a pokračovat v závodě. 

Pogačar opět nejrychlejší na rychlostní prémii 

Rychlostní prémie 13 kilometrů před cílem rozpohybovala peloton do ještě vyšší rychlosti. Tým UAE Emirates se seřadil na čele a vyslal do spurtu Tadeje Pogačara. Slovinci šlo samozřejmě o 6 bonusových sekund do celkového pořadí. Jumbo Visma kontrovalo Nathanem Van Hooydonckem, ale Belgičan nedokázal Pogačar předstihnout a sebrat mu prémii. Mezi tyto dva se ještě dostal Michael Matthews (Jayco AlUla), který svého kamaráda Pogačara nejspíš ani předjet nechtěl. Lídr UAE Emirates se v tu chvíli dostal do virtuálního vedení celkové klasifikace.

Poté už se vše chystalo na hromadný dojezd. Všichni sprinteři věděli, že zásadní bude nájezd na kruhový objezd 500 metrů před cílem. Zde se silnici zužovala a po odbočení doleva už chyběla pouze cílová rovinka. Peloton proto zrychloval a někteří závodníci si nevšimli ostrůvků na silnici pouze kilometr před cílem. Spadli jen tři jezdci, ale asi třetina pelotonu se zde zdržela. 

Tim Merlier (Soudal Quick-Step), vítěz 1. etapy, ztratil před vjezdem na kruhový objezd dobrou pozici a dopředu už se nedostal. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe jel za svým týmovým kolegou Dannym van Poppelem, ale byl ze své pozice vytlačen a Van Poppel sice spurt rozjel, jen nebylo pro koho, protože Ir byl daleko za ním a do boje o vítězství se nezapojil. Olav Kooij (Jumbo-Visma) měl před sebou jednoho týmového kolegu, bohužel pro Nizozemce se před něj natlačil Mads Pedersen (Trek-Segafredo) se svým týmovým parťákem a Dán díky otmu měl do spurtu nejlepší pozici. 

Kooij se snažil vyjet z háku za Pedersenem a bývalého mistra světa předstihnout, ale nezvládl to a skončil druhý. Pro třetí místo si dojel Magnus Cort (EF Education-EasyPost). Pavel Bittner (DSM) dokončil na 51. místě v čase vítěze.

Byl to hodně hektický sprint, řekl Pedersen v cíli závodu. Bylo to téměř deset kilometrů rovně a v závěru jeden kruhový objezd. Ale tým odvedl skvělou práci, udržel nás mimo problémy. Alex Kirsch mi pak rozjel skvělý lead-out. Bylo to těsné, ale jsem rád, že jsem to zvládl.

Pedersen se posunul do vedení celkového pořadí a Trek-Segafredo odstartuje do úterní týmové časovky jako poslední tým. To je taky pěkné. To se mi v takovém závodě ještě nikdy nepovedlo. Je fajn jet v dresu lídra týmovou časovku. Máme na to silný tým. Doufáme, že s Mattiasem Skjelmosem zajedeme výsledek v celkové klasifikaci, takže je velmi důležité, abychom zítra pro něj zajeli. Teď už se soustředíme na zítřek, dodal Pedersen.

Pogačar na lídra závodu ztrácí 2 sekundy, Merlier ztrácí 4 sekundy a Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) má odstup 12 vteřin na svého nejvážnějšího soupeře. Je to vlastně jen malý rozdíl, i když mi to dodalo také trochu sebevědomí, řekl Pogačar po dojezdu 2. etapy. Byl to pěkný sprint, skvěle připravený týmem. Na těch vteřinách by mohlo záležet, ale to teď samozřejmě nevíme. V cyklistice se počítá každá sekunda.