A to nejsou všechny změny v týmu Jeana-Reného Bernaudeaua. Společně se Saganem přichází i výrobce kol Specialized, který dodá také přilby, tretry, pneumatiky a kola a komponenty Roval. Oblečení týmu připraví Sportful. Sagan nebude muset vůbec nic měnit, pouze barvy.  

S Petrem Saganem ale nepřestupují všichni s ním spojení závodníci. V oficiální tiskové zprávě se nepíše nic o Slovácích Juraji Saganovi a Eriku Baškovi. Je však velmi nepravděpodobné, že by zůstali v BORA - hansgrohe.   

Pro druhodivizní TotalEnergies se jedná o jednoznačně největší přestup v historii týmu. V roce 2019 sem přišel Niki Terpstra, vítěz dvou monumentálních klasik, letos přistoupil Edvald Boasson Hagen a v minulosti zde jezdil populární Thomas Voeckler, ale Sagan je závodník jiné úrovně, především co se týká všeobecné popularity. A Jean-René Bernaudeau je z toho nadšený: Jsme moc hrdí, že Peter přijde zrovna k nám. Je to bezpochyby nejpopulárnější závodník na světě, výjimečný talent, který pozvedne naši úroveň. Tento přestup dokazuje naše sportovní ambice. Peter je velký závodník, každý to ví a především nám přinese vítězství. V tom s ním počítáme. Příchod takového šampiona, dodavatele kol jako je Specialized a dodavatele oblečení Sportful, povzbudí náš projekt. Přiláká to budoucí talenty. Peter bude klíčovým závodníkem pro klasiky a Tour de France. Jeho zkušenosti nám pomůžou posunout se vpřed."

Sagan odchází po pěti letech z celku BORA - hansgrohe, kde vyhrál celkem 29 závodů, z toho pět etap na Tour de France, dvě etapy na Giro d´Italia, monument Paříž - Roubaix a stal se mistrem světa. Ovšem v posledních dvou letech se jeho stroj na vítězství trochu unavil a v německém týmu ztratil výsadní postavení a nebylo mu nabídnuto prodloužení smlouvy. Přestup do týmu druhé divize se zdá být sportovně nevýhodný a nejspíš také bude, ale společnost TotalEnergies je bohatá a Specialized je také štědrý. Navíc přijdou i jeho věrní domestici Daniel Oss a Maciej Bodnar. Nabídka francouzského celku byla z mnoha ohledů nejlepší. I když z hlediska sportovního pravděpodobně ne.  

„Je to velmi vzrušující nové dobrodružství.Jean-René je manažer, který chce změnit zavedené zvyky ve světě cyklistiky. Doufám, že budu moci tomuto týmu pomoci toho dosáhnout a vyhraju hodně závodů.Prozatím se samozřejmě soustředím na zbylé cíle v letošní sezóně se svým současným týmem a v zimě se připojím ke své nové formaci," říká Sagan v tiskové zprávě TotalEnergies.