Peter Sagan (BORA - hansgrohe) je zpět v dobré formě. V šesté etapě Okolo Katalánska využil jedinečného sprinterského dojezdu a s přehledem zvítězil. Slovenský cyklista se nenechal v posledních desítkách metrů zavřít soupeři a porazil Jihoafričana Daryla Impeyho (ISN) a Juana Sebastiana Molana (UAE Emirates).

Zvlněná etapa z Tarragony do Matará byla vhodná pro odolné sprintery a úniky. Uprchlíkům se uspět nepodařilo, takže si to o vítězství rozdali rychlí závodníci. 15 kilometrů před cílem končilo stoupání Alt El Collet, které bylo příležitostí k útoku. A zkoušel to zejména Deceuninck - Quick-Step. Ve stoupání nastoupil James Knox,a le byl dostižen. Na vrcholu nastoupil Rémi Cavagna, ale týmy UAE Emirates a BORA - hansgrohe dokázali francouzského cyklistu dostihnout. Deceuninck se nevzdal ani poté, dalším útočníkem byl Josef Černý. 

Český cyklista byl také dostižen a už se vše chystalo na hromadný dojezd. Peter Sagan se ve stoupavém spurtu držel na dobré pozici a dokázal se protáhnout mezi soupeři a s přehledem vyhrál. Rychlostně neměl konkurenci, ani Impey a Molano nestačili.   

"Naším dnešním cílem byl boj o etapové vítězství, takže jsme měli v plánu kontrolovat závod už od startu. Chtěl bych poděkovat všem svým spolujezdcům z týmu BORA-hansgrohe, za jejich úsilí, díky kterému jsme všechno kontrolovali od začátku do konce. Dnes to byly rychlé a skvělé závody. Přijel jsem sem po Tirreno - Adriatico a Milán - Sanremo, bez odpočinku a na Okolo Katalánska jsme měli už šest těžkých etap, takže jsem trochu unavený. Jsem ale šťastný, že se mi podařilo vyhrát, je to dobrý impulz do sezóny a zejména po tom, čím jsem si prošel před dvěma měsíci. Nebylo to lehké období, ale teď už to vypadá dobře. Zítra máme poslední krátkou ale rychlou etapu a myslím si, že týmy bojující o celkové pořadí to budou mít pod kontrolou. Ale uvidíme, jak to dopadne," říká Peter Sagan po svém 115. profesionálním vítězství.