Silně obsazený Slovenský pohár se jel na 122 km v Tlmačích okolo elektrárny Mochovce.

Rychlý závod s průměrem 45,5 km/hod. se začal rozhodovat v nájezdu do posledního ze čtyř okruhů, kdy odjela pětice závodníků s Petrem Fialou. Přes cílové stoupání se na čelo dotáhlo dalších 9 závodníků s dalším závodníkem Sparty Tomášem Schuhlerem. 

Pelotonu se dařilo držet uprchlíky na 30 sekundách, a tepve v posledních deseti kilometrech dokázala skupina zlomit odpor pelotonu a bylo jasné, že se bude rozhodovat mezi 14 uprchlíky. 

V cíli byl nejrychlejší Simon Nagy ze Slávia SG Trenčín před Petrem Fialou AC SPARTA Praha a Pavolem Rovderem z Dukla Banská Bystrica. Na 8. místě dojel Tomáš Schuhler, v hlavním poli spurtoval Jan Ryba na 16. místě. 

,,S výkonem celého týmu jsem maximálně spokojený. Celý závod jsme měli plně pod kontrolou a nechyběli jsme v žádné skupině. V závěru připravil Schuhler pro Fialu dobrou pozici a bylo z toho druhé místo. Fiala ukázal skvělý morál. Den předtím utrpěl nepříjemný pád na závodě v Polsku. Byl hodně potlučený, a i přesto se dnes dokázal probojovat na podium," komentoval závod šéf týmu Zdeněk Rubáš.