56. ročník Le Tour de Bretagne Cycliste se jel od 25. dubna do 1. května a měl na programu 7 etap. Naprostá většina z nich měla klasikářský profil, tzn. značné množství kratších, rychle za sebou jdoucích a mnohdy strmých stoupání.

Startovalo 24 týmů po 6 lidech. Byly tu tři Pro týmy Arkéa, B&B Hotels a Euskaltel a 16 kontinentálních. Jelo se v Bretani na severozápadě Francie, takže nejvíc startovalo domácích cyklistů (36).

Druhou etapu vyhrál Johan Le Bon z klubového týmu Dinan Sport Cycling a ujal se průběžného vedení. 31letý Francouz v minulosti jezdil 5 let na úrovni World Tour v týmu FDJ. Hned následující etapu vyhrál jeho krajan, 20letý Alex Baudin z Tudor Pro Cycling Team, což je nový název pro Swiss Racing Academy, kam pro letošek přestoupil Petr Kelemen. A Baudin se ujal vedení v závodě, kde vydržel až do předposlední etapy. Tu závěrečnou však vyhrál sólovým únikem Le Bon a odsunul Baudina na 2. místo, což pro něj znamenalo alespoň vítězství v soutěži mladých jezdců.

Petr Kelemen byl po skončení etapáku klasifikován na 75. místě 30 minut za vítězem coby třetí nejlepší ze svého týmu. Nejlepší umístění si připsal hned v 1. etapě, když dojel na 28. místě.

17. ročník International Tour of Hellas byl 5ti etapový a jel se od 27. dubna do 1. května. Většina etap byla kopcovitých, žádná však nekončila na vrcholu stoupání.

Na start se postavilo 20 týmů, z toho jeden z úrovně World: Trek-Segafredo, 5 z úrovně Pro, mezi nimi i Caja Rural v sestavě s Michalem Schlegelem, a zbytek tvořily kontinentální týmy včetně Dukly Bánská Bystrica a reprezentace Řecka a Kypru.

První etapu se podařilo vyhrát sólovým způsobem Aronu Gateovi z novozélandského Bolton Equities Black Spoke, když byl v cíli o 1:46 dříve než pronásledovatelé. A pozici lídra závodu udržel až do jeho skončení, když své vedení ještě o 6 vteřin navýšil. Úspěch týmu podtrhl třetím místem jeho britský kolega Mark Stewart.

Novozélanďan Gate Aron je nejzkušenějším členem tohoto týmu, v minulosti po dva roky nahlédl do Pro úrovně v týmu Aqua Blue a k jeho největším úspěchům vedle tohoto patří vítězství v etapovém závodě New Zealand Cycle Classic (2.2) z roku 2019.

Michal Schlegel byl klasifikován na 35. místě 15:49 min. za vítězem jako čtvrtý nejlepší ze svého týmu, když ani v žádné etapě nezaznamenal nějaký zajímavý výsledek. Jeho kolega Ion Barrentxea vyhrál soutěž mladíků a v týmové soutěži se tento španělský tým umístil na 2. pozici.

Od 29. dubna do 1. května se jel na severu Španělska tříetapový 65. ročník Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo. Šlo o kopcovitější profil s důrazem na profilově náročné závěry etap.

Startovalo 15 týmů po 7 lidech. Z úrovně World tu byly Movistar a BikeExchange, dále 7 Pro týmů, mezi nimi i Kern Pharma s Vojtou Řepou, a konečně 6 kontinentálních.

Úvodní etapu vyhrál sólově Simon Yates z BikeExchange a ujal se vedení v závodě. Jenže v druhé etapě, kterou ovládl Iván Sosa z Movistaru (viz titulní snímek), totálně rupnul a chytil 11,5 minuty. Alespoň si spravil chuť v závěrečné etapě, kterou opět vyhrál. Na celkovém triumfu Sosy to ale nemohlo nic změnit.

Vojtěch Řepa byl po skončení etapáku klasifikován na 51. místě 30,5 minuty za vítězem jako třetí nejlepší z týmu. Nejlepší výsledek zaznamenal ve 3. etapě, když dojel na 23. místě, což v mladících znamenalo konečnou 11. příčku. Tuhle soutěž vyhrál jeho kolega Igor Arrieta. Malinký bonus přinesly Vojtovi i 2 body do vrchařské soutěže. V týmech skončila Kern Pharma 5. za vítězným Arkéa Samsic.