O závěrečné časovce…

Šlo o velice náročnou časovku – jak technicky, tak profilově. Bylo to hodně nahoru dolů, technické sjezdy a hodně kruhových objezdů. Rozhodl jsem se neriskovat. Jel jsem v solidním tempu, ale bez ambicí na výsledek. (Vakoč dojel 95. se ztrátou 2:21 na vítězného Dylana Teunse – pozn. autora)

O celém závodě…

Výborný závod na rozjetí před sezonou. Opravdu náročný – jeden z nejtěžších vstupů do sezóny v kariéře. Jak profilově, tak stylem závodění to bylo extrémně těžké a věřím, že mi to pomůže k dalším cílům. Celých 5 dní bylo skvělou přípravou, mám v nohách asi 800 náročných kilometrů.

O týmovém výkonu…

Z týmového hlediska jsme závod zvládli velmi úspěšně. Měli jsme vždy několikanásobné zastoupení ve všech větších únicích. Floris de Tier získal trikot pro nejlepšího vrchaře, což se počítá jako super úspěch. Jsem nadšený, jak jsme závodili pospolu, a že v týmu panuje výborná nálada.

O dalších plánech…

Teď mě čeká chvíle odpočinku, který strávím v Gironě. Ve čtvrtek se potom přesunu do Belgie, kde v sobotu pojedu Omloop a následně se chystám na Strade Bianche. Oba závody pro nás budou opravdu důležité. Po nich budeme mít týmové soustředění a závěrečnou přípravu před jarními klasikami, kde budeme v čele s Van der Poelem patřit mezi největší favority. Hodně se na to těším.