Poté, co Pinot slavně zvítězil ve 14. etapě na ikonickém Tourmaletu (viz titulní foto), ovšem pak byl nucen v průběhu 19. etapy z Tour odstoupit z průběžně 5. místa, ukončil sezónu. Nyní se již cíleně připravuje na sezónu 2020. A společně s vedením týmu si vytyčil tři hlavní cíle: Tour de France, olympijské hry a mistrovství světa.

Všechny tyto závody nahrávají svým profilem závodníkům typu Pinota. A tým je přesvědčen, že má reálnou šanci pokusit se vyhrát všechny tři.

Nyní diskutují o tom, jak se na tyto cíle co nejlépe připravit. "Už jsme si to řekli, ale mluvíme o věcech, které nastanou za osm až devět měsíců. Stanovili jsme si hlavní cíle, ale během sezóny musíme upřesňovat cestu, jak je naplnit,“ nechal se slyšet šéf týmu Philippe Mauduit.

"V případě olympijských her a mistrovství světa se ovšem nejedná o závody týmu Groupama-FDJ, ale o závody francouzského národního týmu, na něž my neděláme nominaci. Avšak nést francouzský národní dres je velká čest a vyhrát medaili pro Francii je obrovská výzva. Takže náš tým samozřejmě Thibauta podpoří, aby šance na úspěch byla co největší," dodal Mauduit.

Je však jen těžko představitelné, že by národní federace nevybrala Pinota na tyto dva závody, pokud bude v přiměřené formě a projeví zájem je absolvovat.  

Otázkou je, zda je v jeho silách a možnostech se dále výkonnostně posunout a unést roli lídra. Na to Mauduit odpovídá: "Není o tom pochyb, protože Thibaut má povahu, charakter a sílu rozeného šampiona, který je schopen se po obtížích vždy odrazit k vyšším metám. To ho odlišuje od většiny ostatních jezdců.

loading...