V chladném francouzském odpoledni se do dlouhého úniku chtělo jen dvěma cyklistům. Domácí Paul Ourselin (TotalEnergies) a Dán Jonas Gregaard (Uno-X) strávili většinu etapy na čele závodu, ale peloton měl jejich snahu zcela pod kontrolou. Pro týmy sprinterů byl únik dokonce až příliš slabý, protože Ourselin a Gregaard byli dostiženi daleko před cílem a šanci k útokům dostali na konci etapy další jezdci.

Útoky opravdu přišly, a ne jen tak ledajaké. Na druhé vrchařské prémii 20,5 kilometru před cílem se zvedl Neilson Powless (EF Education-EasyPost), čehož si všiml Tadej Pogačar (UAE Emirates) a ještě na čele zrychlil. Tento pokus o únik neměl dlouhého trvání, takže Powless měl dost sil na druhý únik 16 kilometrů před cílem. Tentokrát na rovině a bez pomoci soupeřů. Získal malý náskok, jenže proti soustředěnému pelotonu neměl šanci. 

8 kilometrů před cílem pohasly naděje Alexandra Kristoffa (Uno-X). Zkušený Nor měl defekt předního pláště a musel měnit kolo. Powless byl dostižen 7 kilometrů před cílem a dopředu se tlačily všechny silné týmy, protože kromě blížícího se cíle je zajímala i rychlostní prémie pouhých 6 kilometrů před koncem. Prémie byla umístěn na vrcholu malého kopce, dopředu si proto najel Matteo Trentin (UAE Emirates) a rozjel spurt Pogačarovi. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) a Pierre Latour (TotalEnergies) se ho pokusili přespurtovat, ale neměli šanci. Pogačar si dojel pro 6 sekund bonifikace a nepovolil ani za prémií. 

Reagovat proto musel Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma). Vítěz Tour de France si doskočil Pogačara s Latourem a nestřídal. Pogačar se chvíli opravdu snažil ujet pelotonu, jenže tým Soudal Quick-Step se brzo seřadil na čele balíku a rychle únik zlikvidoval. A to se jim vyplatilo, protože belgický celek zvládl technicky složitý hromadný dojezd nejlépe. Florian Sénéchal (Soudal Quick-Step) byl při rozjíždění spurtu trochu moc rychlý a poodjel kolegům za sebou. Tim Merlier (Soudal Quick-Step) nepanikařil, našel si místo za soupeři a počkal na poslední desítky metrů.   

Danny van Poppel rozjel spurt pro Sama Bennetta (oba Bora-Hansgrohe), za kterým se vyvezli Olav Kooij (Jumbo Visma) a právě Merlier. Belgický mistr byl jasně nejrychlejší a dojel si pro vítězství před Bennettem a Madsem Pedersenem (Trek-Segafredo). Kooij skončil čtvrtý a Arnaud De Lie (Lotto Dstny) pátý. 

V celkovém pořadí veden Merlier s náskokem 4 sekund před Bennettem a Pogačarem. Vede také bodovací soutěž. Nejlepším vrchařem je Powless díky vítězství na jediné prémii. Pogačar se také podíval na pódium, je totiž nejlepším mladým závodníkem.