Zápěstí mám stále pohyblivé jen na 60 až 70 procent, říká Pogačar před startem Tour, ale při tréninku vypadá zcela zdravý, dokonce si vyzkoušel i jízdu po zadním kole. „Ale neudržel jsem to až na vrchol, takže ne, všechno ještě není perfektní,“ usmívá se dvojnásobný vítěz Tour. Jonas je největší favorit. Na Dauphiné byl dominantní a to přitom ještě nebyl v nejlepší formě. Ale myslím, že společně s Adamem (Yatesem, pozn. redakce) můžeme být hodně silní, dodává. 

Vingegaard nebere vše, co Pogačar tvrdí, zcela vážně: Co na tom, že říká, kdo je favorit. Stejně si budeme hlídat jeden druhého. Stejně tak můžu říct, že je favoritem on. Myslím jen na sebe a na svou přípravu a abych tuto Tour zahájil co nejlépe. Psychologické hry týmu UAE neřeším. Jsem spokojený se svou formou a s tím, jak na tom jsem.

V Jumbo-Visma nevěří, že by měli Pogačar a Yates stejnou pozici. Je to možné, ale aby byl skutečně záložním plánem, musí být stejně dobrý jako Jonas a Tadej. Teprve pak bude kandidátem na celkové vítězství, říká Wout van Aert, Vingegaardův klíčový domestik. Van Aert v tom však moc nevěří a podle něj vedení týmu UAE Emirates blafuje. 

První velký test přijde už v sobotu, Vingegaard předpokládá útok Pogačara v průběhu úvodní etapy s cílem v Bilbau. Stoupání Pike by mělo slovinskému mistrovi vyhovovat, Vingegaardovi už méně, radši má delší výjezdy. Očekávám Tadejův útok, musím být připraven, říká. Van Aert neví, co očekávat: Tento Grand Départ se mi moc líbí, ale je opravdu těžké předvídat, kdo vyhraje první etapy. Pro opravdové vrchaře jsou kopce v těch prvních dvou etapách krátké. Pro mě jsou možná až příliš dlouhé, ale člověk nikdy neví. Přijel jsem to sem zkusit. Dostat se přes stoupání s nejlepšími bude těžké, ale udělám pro to vše.

Vítěz první etapy bude také lídrem celkového pořadí. Stojí o to silné týmy, které chtějí dovézt maillot jaune do Paříže? Nejlepší by bylo získat žlutý dres ve 20. etapě, stejně jako v roce 2020. Ale na Tour musíte využít každou příležitost, která se naskytne, naznačuje Pogačar, že o vítězství v první etapě stojí. Vingegaard s tím počítá: Předpokládám, že Pogačar bude chtít využít svou šanci už v prvních etapách. Takže se jako tým budeme muset mít na pozoru hned od začátku. Na Tour je hodně těžkých etap, těžko vybrat jednu jako nejtěžší. O tom, kdo Tour vyhraje, pravděpodobně opět rozhodne závěrečný týden.