Movistar vezme na Tour de France čtveřici lídrů. Jedničkou bude Nairo Quintana, záložním lídrem Mikel Landa, kapitánem Alejandro Valverde a luxusním domestikem Marc Soler. To už je pořádná síla. Zbylá čtveřice domestiků se vybere z šestice Andrej Amador, José Joaquin Rojas, Imanol Erviti, Nelson Oliveira, Daniele Bennati a Jasha Sütterlin. 

Jenže bude to na Sky a Chrise Frooma stačit? Nairo Quintana svému týmu věří a také doufá, že Chris Froome přijede do Francie unavený. Sám moc dobře zná únavu po absolvování Giro ďItalia. Loni se pokoušel o to samé, co nyní chce Chris Froome, vyhrát Giro a Tour v jednom roce. Na Giru skončil druhý a na Tour už nejlepším nestačil. ,,Přijedu na Tour s pár závodními dny. Oproti loňsku jsem strávil víc času doma, odpočíval a trénoval vysoko v horách. To je plán, jak porazit Frooma a věřím, že je to možné," řekl Quintana deníku Marca.  

Letos objel tři etapové závody Colombia Oro y Paz, Kolem Katalánska a Kolem Baskicka a klasiku na kostkách Dwars door Vlaanderen. Od 7. dubna nezávodil a jen trénoval. Měl by být velmi čerstvý. Stejně jako Mikel Landa, který také absolvoval tři etapáky a o něco více jednorázových akcí. Alejandro Valverde zvolil bohatší program a hlavně už vyhrál devět závodů, Quintana letos ještě nevyhrál a Landa jednou. 

Quintana se hodně spoléhá na sílu týmu, ale budou závodníci Movistaru dobře spolupracovat? Kolumbijský vrchař žádá oddanost, ale Mikel Landa chce jet svůj závod a zkusit vyhrát, protože po loňském ročníku si hodně věří. Alejandro Valverde si je vědom svých možností, ten rozhodně nebude mít problém pomáhat. A Marc Soler bude debutovat. Je jedním z favoritů na zisk bílého trikotu, takže si nebude sám vystupovat z pořadí, ale celkové vítězství bude mít prioritu. ,,Máme silný tým, všechno je lepší, když spolupracujeme. V plánu je jet na tři lídry a podle vývoje závodu tým rozhodne, kdo bude mít podporu." 

Všechny týmy se obávají 9. etapy na kostkách známých z Paříž - Roubaix. I kvůli této etapě v Movistaru plánují ze začátku podporovat více lídrů. Na kostkách se může stát ledacos a jen s jedním lídrem je riziko vysoké. ,,V roce 2015 se nám na kostkách dařilo, ale letošní etapa je těžší. Stát se může cokoliv. Můžete získat, nebo ztratit minuty," dodává Quintana. On, Landa, Valverde, Soler a další závodníci Movistaru si společně projeli úseky s kostkami už v dubnu. 

Hlavními soupeři budou především Chris Froome, Richie Porte, Rigoberto Uran, Romain Bardet a také Vincenzo Nibali. Největší obavy všichni rozhodně mají z Chrise Frooma, čtyřnásobného vítěze Tour de France. Froome překvapil skvělým závěrem na Giro ďItalia a vítězstvím. Po loňské sezóně všichni ví, že Froome dokáže vyladit formu na dvě Grand Tours. Loni nebyl na Tour kdovíjak úžasný, ale stejně vyhrál a poté byl na španělské Vueltě suverénní. Zopakuje tuto taktiku v kombinaci Giro - Tour i letos? 

Jezdci Movistaru věří, že ne. Stejně jako všichni ostatní favorité. Ale nejvíce se čeká od Movistaru, kvůli kolektivní síle. Quintana, Landa a Valverde se sejdou už na Kolem Švýcarska. Critérium du Dauphiné nechali pro Marca Solera. Už ve Švýcarsku si trojice lídrů vyzkouší spolupráci. Bude to poprvé, co se všichni tři sejdou v jedné sestavě. A možná už se uvidí, kdo z nich bude nejlepší. 

Foto Sirotti