Patrick Bevin z týmu Israele se včera dokázal odtrhnout v trojici cyklistů od skupiny, v níž jel dosavadní lídr průběžného pořadí Sepúlveda, vyhrát etapu a dostat se před závěrečnou etapou do čela klasifikace jednotlivců. Po etapě řekl novinářům: "Vrátil jsem se k závodění po zranění, takže přijet sem s tak dobrou formou je velmi příjemný pocit. Nebyl jsem si jistý, zda jsem si dnes nenaložil víc, než zvládnu. Musel jsem udělat spoustu práce a moc pomoci jsem se nedočkal. Trochu mi pomohl Jay (Vine), ale Nicolas (Edet) ve skutečnosti ne. Takže jsem za vítězství opravdu, opravdu šťastný. Můj tým jel opravdu dobře. Měli jsme plán jet tvrdě až na úpatí posledního stoupání. Měl jsem nakonec pocit, že to byla velmi těžká etapa, i když závěrečné stoupání nebylo po celou dobu úplně strmé. Ale pár ostrých úseků se našlo a nám se podařilo dostat některé kluky do značných problémů. Zítra to bude nervózní etapa."

Vojtěch Řepa dokončil etapu jako jediný z týmu Kern Pharma ve 20členné skupině, která dojela 41 sekund za vítězem. Přineslo mu to posun o jednu příčku na 16. místo. Jelikož v další 30členné skupině, která měla ztrátu 2:38 min., byli i dva jeho další kolegové, udržel tento španělský celek první místo v soutěži týmů. V této skupině dojel i Pavel Bittner, takže i on se posunul v pořadí kupředu. Konkrétně ze 103. na 77. místo.

Poslední etapa měřila pouhých 138 km a závodníci při ní měli nastoupat jen 1057 výškových metrů. 

I v této etapě začal po startu boj o účast v úniku. Jenže než se stačil utvořit, spustil se takový déšť a cyklisté začali tak padat, že rozhodčí 102 km před cílem závod nejprve neutralizovali a brzo poté definitivně zrušili. 

Takže v roli vítěze byl potvrzen Patrick Bevin (Israel-Premier Tech), druhý skončil Jay Vine (Alpecin-Fenix) a třetí Eduardo Sepúlveda (Drone Hopper-Androni Giocattoli). Bodovací soutěž vyhrál Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) a vrchaře Noah Granigan (Wildlife Generation).

Závod měl osm etap, poslední byla tedy zrušena. Ze zbylých sedmi pět skončilo hromadným dojezdem, v nichž se utkali o vítězství sprinteři. Dvě etapy vyhrál Caleb Ewan (Lotto Soudal), po jedné Philipsen, Kaden Groves (BikeExchange) a Sam Welsford (DSM). Tyrkysový dres pro nejlepšího jezdce na sebe v průběhu závodu obléklo pět cyklistů. Postupně Ewan, Groves, Philipsen, Sepúlveda a Bevin. 

Zelené triko pro nejlepšího v bodovačce získal do držení nejprve Ewan, po něm Groves a od třetí etapy ho už nikomu nepůjčil Philipsen. Červené pro vrchaře získal v první etapě Nicolas Edet (Arkéa Samsic), v druhé si ho oblékl Granigan, jemuž ho v nejtěžší čtvrté etapě vzal Sepúlveda, ovšem o dvě etapy později si pro něj zase Granigan dojel. V týmech první tři etapy kraloval Israel, v nejtěžší etapě se do čela dostala sestava Kern Pharma a zůstala tam až do konce závodu.

Nejvyšší poče UCI bodů si z Turecka odváží tým Israele (240), následovaný Alpecinem (223), Drone Hopper (150), Lotto Soudal (133), Arkéa Samsic (108) atd. Z World týmů zcela propadly sestavy Astany (5) a Bora-hansgrohe (10).

Závod poznamenaly i pády. Do celkového pořadí zasáhl především ten v druhé etapě, který coby druhý v jedné etapě postihl Naira Quintanu půl kilometru před ochrannou zónou. Jednak ztratil čas na své největší soupeře a jednak bylo očividné, že následky pádu mu bránily podat odpovídající výkon v rozhodující čtvrté etapě. Takže do další už ani nenastoupil.

Českým fanouškům udělal určitě radost Vojtěch Řepa. V královské etapě dojel na 15. místě, nejlepším stačil i v předposlední, druhé nejtěžší etapě, což mu nakonec vyneslo výborné 16. místo v konečné klasifikaci. Jako bonus přidal aktivní účast v úniku v šesté etapě. Po Vojtových zdravotních potížích z loňského roku jde o to radostnější zjištění.

V závodě se představil i druhý z Čechů 19letý Pavel Bittner. Coby člena development týmu ho vzali do World týmu DSM, aby nasbíral další zkušenosti a kvalitní závodní kilometry, které by měl postupně zúročit ve své další cyklistické kariéře. Klasifikován byl na 76. místě.