Svůj podíl na etapovém vítězství má také Josef Černý (Soudal Quick-Step), který držel Merliera v popředí pelotonu v chaotickém dojezdu v Abú Zabí. V úplném konci etapy si však Merlier poradil sám, u levé bariéry se před ním otevřel volný prostor, byla to pouze skulinka, ale lídr bodovací soutěže neváhal, začal spurtovat a protlačil se dopředu. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) na okamžik zaváhal v závětří za Dannym van Poppelem a i když se v posledních metrech k Merlierovi přibližoval, stále to měl dost daleko a ze Spojených arabských emirátů odjede bez etapového vítězství. 

Groenewegen si nervózním dojezdu našel zadní kolo Sama Bennetta, ale když se začalo spurtovat naplno, vůbec na první dva nestačil a s velkým dostupem dojel třetí. V tvrdém a nebezpečném finiši se opět vůbec neprosadil tým Lotto Dstny s Calebem Ewanem. Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) měl techniké potíže kilometr a půl před cílem a odpadl z pelotonu. 

V celkovém pořadí se nic nezměnilo, před závěrečnou etapou s cílem na Džabal Hafít vede Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) o 9 sekund před Lukem Plappem (Ineos Grenadiers) a 13 sekund před Pellem Bilbaem (Bahrain Victorious). Evenepoel je favoritem na celkové vítězství, ale 10,7 kilometru dlouhé stoupání s průměrem 6,8 % toho může hodně změnit a rozhodnuto není.