Ramon Sinkeldam se po pěti letech rozhodl změnit angažmá, ale nešlo to moc podle plánu. Třiatřicetiletý cyklista měl několik nabídek, například také od Quick-Stepu, ale vybral si nový projekt Jeroma Pineaua, který měl navázat na současný B&B Hotels. Jenže Pineau nedokázal dát dohromady sponzory a tým s velkou pravděpodobností úplně skončí. Podle francouzského deníku l'Equipe měl dohodu se značkou Sephora, která však od partnerství odstoupila.

Jedním z jezdců, kteří se s Pineauem dohodli na nové lukrativní smlouvě, byl Ramon Sinkeldam. Ale vzhledem k jeho výkonnosti a zkušenostem rychle našel náhradu a od příštího roku bude rozjíždět spurty Jasperu Philipsenovi v Alpecin-Deceuninck. Ale možná nebude pomáhat pouze Philipsenovi, vítězi dvou etap na letošní Tour de France, ale také nové posile Kadenu Grovesovi. Mladý Australan přichází z BikeExchange-Jayco a nahrazuje Tima Merliera. 

„Možná to zní jako klišé, ale je to pravda. Jsem strašně šťastný, že jsem dostal tuhle příležitost. Všechno do sebe zapadlo. Těším se, že budu součástí sprinterského vlaku týmu Alpecin-Deceuninck a budu moci předávat své zkušenosti ostatním,“ říká Sinkeldam k přestupu.  

Vysoký rodák ze Zaandamu je navíc také kvalitní klasikář, v roce 2017 byl nizozemským mistrem a vyhrál například klasiku Binche-Chimay-Binche. Mohl by tak pomáhat i Mathieu van der Poelovi a dalším specialistům na jednorázových závodech. S Alpecinem podepsal dvouletý kontrakt.