Z cyklistů chyběli kvůli nemoci dva nováčci a chyběl i Matěj Stránský, který je v plném zápřahu probíhající cyklokrosařské sezóny. Matěj ve středu dojel v závodě Českého poháru TOI TOI Cup ve Veselí nad Lužnicí na 6. místě za vítězným Michaelem Borošem, v sobotu vyhrál C2 elite na Slovensku. 

Ostatní se sešli vždy před snídaní ke 40 minutovému protahování a posilování. Dopoledne pak následoval společný trénink na horských kolech v rozsahu 3-4 hodin. Takže suma za 4 dny činila okolo 15 tréninkových hodin, které se ze dvou třetin odehrály v lesních terénních úsecích. 

Tenhle terén pro nás byl velmi vhodný. Byla tu vysoká vlhkost a teploty mezi 3 až 5 stupni. Tudíž značné převýšení a obtížnější terén znamenaly nižší průměrné rychlosti, a tím pádem i nižší možnost prochladnutí,“ komentoval tréninky sportovní ředitel Petr Kaltofen. 

Ve zbývající části dne kromě regenerace probíhala společná setkání, na nichž se probíral závodní program, zásady správné výživy a regenerace i to, jaké cíle a očekávání má vedení týmu od závodníků, jimž vytváří podmínky pro podávání co nejlepších sportovních výkonů. 

Od 9. do 21. prosince čeká tým první zahraniční kemp v příznivějších klimatických podmínkách ve Španělsku. Znovu se do Španělska do lokality Altea podle plánu podívají ještě jednou, a to v únoru, přičemž řada kluků tu bude kromě týmového oficiálního soustředění trénovat delší čas individuálně.

K prvnímu španělskému kempu je směrována aktuální příprava, která obsahuje především jízdu na horských kolech, posilovnu a běhání. Tréninková náplň nejmladších se liší pouze v časovém objemu, nikoli charakteru aktivit. V prosinci už se kluci svezou i na silničních bicyklech, aby do Španělska přijeli už připraveni na první převážně objemové kilometry.

Oslovili jsme nováčka v sestavě Topforex ATT Investments Miku Heminga s tím, že jsme chtěli vědět, jaké má první dojmy z fungování nového týmu a jaká má on sám očekávání:

 „Tým je velmi strukturovaný a skvěle organizovaný. My cyklisté máme vytvořeny ty nejlepší podmínky ke každodennímu tréninku. Majitel týmu a partneři jsou k nám velmi štědří. Je tu i skvělá parta, s klukama si užijeme spoustu legrace i přesto, že se teprve začínám orientovat v češtině.“

Tréninkové kempy se mi moc líbí. Cením si toho, že vedení týmu nám dává tolik příležitostí, abychom se před sezónou mohli dobře poznat. Trávíme spolu pěkné chvíle a už jsme zažili i první dobrodružství.

Od závodní sezóny očekávám dobré výsledky od celého týmu a samozřejmě od sebe. Chci se předvést v každém závodě a také si s kluky užít spoustu legrace. Za dobré výsledky považuji umístění minimálně do top 10, lépe však do prvních pěti v Českém poháru a závodech UCI.“

Tým má nyní 15 závodníků, z toho jsou dva zahraniční. Jedním je Mika Heming, druhým Matúš Štoček. Jednání probíhala s dalším slovenským jezdcem Erikem Baškou, který má za sebou šest let v nejlepších světových týmech, z nichž většinu strávil v Bora-hansgrohe. K podrobnostem jeho možného působení v ATT Investments se pro RoadCycling vyslovil majitel týmu Radim Kijevský:

„Byl to Erik, kdo se ozval se zájmem působit v našem týmu. Byla to pro nás pocta. Nakonec se rozhodl pro klidnější variantu. Přestoupil do Dukly Bánská Bystrica, kde by měl kromě závodění také předávat zkušenosti a motivovat mladé závodníky.“