Girmay, Van der Hoorn a De Gendt sice už opustili nemocnici, kam museli být převezeni po tvrdém pádu na Kolem Flander, ale rozhodně nebudou připraveni na monument Paříž-Roubaix. Girmay měl po Roubaix startovat také na Amstel Gold Race, ale svůj debut musí zrušit.   

U Girmaye a Van der Hoorna nebyly zjištěny žádné zlomeniny, uvedl lékař týmu Ortwin Schäfer. U obou je potřeba v následujících dnech odpočívat, aby se předešlo dlouhodobým následkům otřesu mozku. Nějaký čas si vyžádá také rekonvalescence jejich zranění. V případě Van der Hoorna se jedná o řeznou ránu na úrovni oblouku obočí a u Girmaye jde o škrábance a modřiny po celém těle a obličeji. Oba budou moci v následujících týdnech postupně navázat na sportovní aktivity. Také Aimé De Gendt mohl po úspěšné operaci lokte opustit nemocnici v Herentalsu. Deset dní bude nosit sádru a poté může pokračovat v tréninku na válcích.

Belgický tým zůstává pro Roubaix zcela bez lídrů a to i těch záložních, protože kvůli zlomenině záprstních kůstek nebude startovat Adrien Petit a kvůli horečce ani Hugo Page.   

Rád by jel Paříž-Roubaix, ale za daných okolností se to nedá, řekl manažer týmu Hilaire Van der Schueren o Girmayovi, který letos na jaře nenaplnil očekávání. Loňský vítěz klasiky Gent-Wevelgem nepatřil k nejlepším na Milano-Torino ani Milán-Sanremo, nedokončil E3 Saxo Classic a při obhajobě Gent-Wevelgem dojel až na 97. místě. Jehod ebut na Flandrech měl předčasný konec, za což však sám Girmay nemohl. Měl by se vrátit do Eritreje a připravovat se na svůj debut na Tour de France. Je to škoda, protože jsem měl pocit, že se Bini každým závodem zlepšuje, dodal Van der Schueren.