Klasika Milán - Sanremo se rozhoduje ve stoupání Poggio a případně ve spurtu na Via Roma. V posledních letech byli úspěšnější klasikáři a útočící závodníci. Hromadné dojezdy pelotonu nejsou tak časté, ale to neznamená, že by to tak letos nemohlo skončit. Belgický celek Deceuninck - Quick-Step má opět k dispozici nejsilnější kolektiv. Loni se jezdci Deceunincku seřadili na čele pelotonu pod stoupáním Poggio a připravili pozici pro Juliana Alaphilippa. Francouz zaútočil a utrhl všechny, včetně Wouta van Aerta. Belgičan ve sjezdu dokázal Alaphilippa dojet a ve spurtu byl rychlejší. 

Bude belgický celek chtít útočit i letos? Nebo bude Julian Alaphilippe pouze reagovat na nástupy soupeřů? Především na očekávaný útok Mathieu van der Poela. Alaphilippe je ve spurtu velmi rychlý, ale na Van der Poela a především na Van Aerta by neměl stačit. Pro Deceuninck - Quick-Step by byl lepší hromadný dojezd. V takovém případě by muži v modrých dresech měli mít na čele závodu největší zastoupení. A mohli by rozjet spurt pro jednoho ze dvou sprinterů. 

Na startu budou Sam Bennett a Davide Ballerini. Ir Bennett je nejlepším sprinterem současnosti, ale s bojem o vítězství na Sanremu nemá žádné zkušenosti a očekává se, že se nedokáže udržet v první skupině na Cipresse a Poggiu. Už pětkrát to tak dopadlo. Záležet bude také na směru větru. Pokud na Poggiu bude kousek před vrcholem foukat závodníkům do zad, budou mít výhodu útočníci. V protivětru to mají horší vrchaři a sprinteři snazší. Sám Bennett si moc nevěří: "Když jsem tam jel, zdálo se mi to jako vítr do zad. Nevypadá to pro mě dobře, můžu jen doufat, že bude protivítr a zkusím se udržet." 

"Pořád se to považuje za klasiku pro sprintery, ale moc v to nevěřím. Pokaždé, co jsem startoval, ujela skupina. Každý rok se konkurence zvyšuje a kluci jedou přes Poggio opravdu rychle. Poggio pojedem stejně rychle jako na rovině," dodává Bennett. 

O něco větší šanci by měl mít Davide Ballerini. Vítěz Omloop Het Nieuwsblad byl mimořádně silný na úvodní klasice sezóny, nejenom ve spurtu, ale v každém dlážděném kopci. Patří k nejlepším klasikářům a navíc může rychlostně konkurovat Van der Poelovi a Van Aertovi. "Přes zimu jsem hodně pracoval na svém spurtu. Hodně jsem se zlepšil, cítím, že mám velkou sílu. Ale nikdy nevíte, jaké to bude v závodě a jak na tom jsou ostatní. Tirreno bylo dobrou přípravou na Sanremo a další klasiky. Nemůžu se Sanrema dočkat a doufám, že pomůžu týmu k dobrému výsledku."   

Ballerini nezmínil žádné osobní ambice, více se připravuje na Paříž - Roubaix, ale ve skutečnosti by mohl uspět. Přesto je Alaphilippe stále lídrem číslo 1: "Můžeme hrát s více kartami a můžeme toho využít. Julian bude extrémně silný v závěru, hlavně na Poggiu. Ale může taky říct, že má za sebou Sama Bennetta a ve skupině nestřídat. Může nám pomoci, že máme tak silný tým," přiznává Sam Bennett. 

"Miluju Milán - Sanremo, je to skvělý závod a jsem rád, že se sem vracím. Jet v duhovém dresu je ještě více vzrušující. Moje sezóna je dobrá, forma se zlepšuje a věřím si. Máme silný tým a snad budeme vpředu ve chvíli, kdy se bude rozhodovat," říká Alaphilippe.

"V několika posledních letech jsme vždy jeli o vítězství na Sanremu. Nebudeme skrývat, že to chceme v sobotu zopakovat. Ale také víme, že nejsme favority. Naši jezdci chtějí na prvním monumentu sezóny uspět, takže uvidíme, co se stane," přidává svůj pohled Davide Bramati, sportovní ředitel týmu Deceuninck - Quick-Step.