Vytvořil se únik. Připomínal mládežnický oddíl, jelikož v něm byl 21 letý Charlie Quarterman, letošní nováček v Trek-Segafredo, 22 letý Johan Jacobs, letošní nováček v Movistaru a 22 letý Louis Louvet, letošní nováček v kontinentálním St Michel. Vedoucího jim dělal 28 letý Romain Combaud z ProTour týmu Nippo.

Přesně 3 km před cílem byli dojeti. A všechno mohlo začít. Aktivní na čele byli cyklisté Deceuninck a Ineosu. Ti také vyslali svého posledního muže do sprintu jako první. Jenže Lawless měl na zadním kole Nizzola (NTT), který se dral na špic. Ovšem i přes něj šel mnohem rychlejší Mareczko (CCC). Už už to vypadalo na letošní první vítězství tohoto polského celku, jenže 50 metrů před páskou kde se vzal, tu se vzal favorit favoritů a bylo vymalováno. Nacer Bouhanni potvrdil své zkušenosti i výkonnost a byl jasně nejlepší. Pro Mareczka zbylo druhé a Nizzola třetí místo.

Za Deceuninck si zahrál na sprintera Kasper Asgreen a z jeho projevu bylo zřejmé, že má velmi dobré, ale jiné přednosti.

Až na pár lidí, kteří si své odpracovali při sjíždění uprchlíků, dojelo startovní pole kompletní. Takže včetně našich Jana Hirta a Romana Kreuzigera.

Roman Kreuziger komentoval etapu takto: „Tahal jsem, než se vytvořil únik, což bylo tak kolem 110. km. Pak jsem se pohyboval kolem Giacoma (Nizzolo) a závěr už jsem odjel vzadu. Byl to kvalitní trénink, jsem spokojený. Jako tým jsme jeli poměrně dobře. Nizzolo kvalitně zasprintoval. Domenico (Pozzovivo) ani Amanuel (Gebreigzabhier) nic neztratili a to je důležité do dalších etap.“

Zítra to pro sprintery rozhodně nebude. Startuje se do kopce na vrchařskou „1“, po ní hned další, a pak ještě „3“. 23 km před cílem ještě jedna „3“ a dojezd do více jak 3 km kopce se zhruba 8%. Takže první souboj uchazečů o celkové prvenství.