V sedmém z osmi okruhů došlo na křižovatce k havárii civilního motorkáře s posledním vozem závodu. Policie a hasiči uzavřeli vozovku a nebylo možno v závodě pokračovat.

Stalo se to zhruba 30 km před cílem za situace, kdy se před pelotonem pohybovala dvojice závodníků z estonského Tartu a polského Chrobry Scott Glogow s náskokem 3:15 min.

Oba odjeli z balíku hned v prvním okruhu a strávili v úniku 130 km. Peloton však měl situaci pod kontrolou a náskok uprchlíků v době havárie rychle snižoval. Dvojice si totiž vytvořila náskok přesahující 14 minut!

Rozhodčí anulovali etapu, ale ponechali závodníkům jejich bonifikace ze dvou sprintů, na nichž se podařilo získat 1 bod i našemu Petru Kelemenovi z development týmu CCC.

Do karambolu nebyl zapleten žádný cyklista, byť v průběhu závodu bylo poměrně dost pádů. Avšak řidič motocyklu byl vážně zraněn a do nemocnice ho transportoval vrtulník. Má zlomenou klíční kost a pánev, naštěstí je jeho stav stabilizovaný.

Policie potvrdila jeho chybu: nerespektoval zastavení provozu při průjezdu konvoje, předjel odstavené kamiony a trefil projíždějící sběrák.

Zítra je na pořadu časovka na 2,9 km a v podstatě se tedy stane prologem závodu, kterým byla loni.

Dookola Mazowsza je první závod s certifikací UCI od jarního Paris-Nice a startuje na něm 19 českých závodníků.