Etapa dlouhá 196 km obsahovala tři sprinterské a jednu speciální prémii a v závěrečných desítkách kilometrů i dvě vrchařské 4. kategorie. Profilem byla předurčena pro hromadný spurt.

Většinu průběžných prémii si rozdělili cyklisté, kteří se dostali do úniku dne: Malecki (CCC), Van den Berg (EF), Brand (Novo Nordisk) a Paterski (Polsko). Týmy s nejlepšími spurtery, tzn. Jumbo, Bora a Deceuninck měly vše pod kontrolou. Uprchlíci byli dojeti 16 km před cílem. Pak se vše chystalo na závěrečný spurt. 6 km před cílem spadli v přední části balíku dva lidé a jedním z nich byl spurter UAE Sebastian Molano.

Únik dne. V čele Maciej Paterski.

V té době si vlezli na špici borci Ineosu a poslední z nich odstupoval kilometr před páskou. Bora to dobře rozjela Ackermannovi, ale ten neměl den, brzy svěsil a do spurtu nezasáhl. Do čela se prodral Groenewegen (Jumbo) a vypadalo to na jasnou záležitost. Jenže se na něj silně dotahoval  Jakobsen (Deceuninck) a Groenewegen to cítil. Takže vybočoval k plůtkům a z pohledu horní kamery to vypadalo, že směrem k Jakobsenovi roztáhl i lokty.

Jakobsen už situaci nezvládl a v maximální rychlosti vyletěl z trati a zmizel mezi plůtky a cílovou konstrukcí. Kontakt poslal ale k zemi i Groenewegena, který sice proťal první cílovou čáru, ale ne na bicyklu. Kolize znamenala pád i pro třetího v pořadí Sarreaua (Groupama FDJ). A přes ležícího Groenewegena udělal salto i s bicyklem další špičkový sprinter Philipsen (UAE). Spadlo ještě několik dalších lidí.

Záda Jaspera Philipsena poté, co udělal i s bicyklem salto přes ležícího Groenewegena.

Aktuální výsledky říkají, že rozhodčí potrestali nizozemského sprintera Jumbo-Visma velmi tvrdě: diskvalifikací. Všichni si asi uvědomovali, že se vše stalo přesně rok poté, co podlehl svým zraněním po pádu na tomto závodě Bjorg Lambrecht.

Na první místo posunuli Jakobsena, ale všichni jsme zvědavi, jak to bude s jeho zdravotním stavem, zda vůbec bude moci v závodě pokračovat. Lékařská služba byla v plné pohotovsti a všichni teď doufají, že se vše obejde bez vážnějších následků.

Stejný čas jako vítěz má zaznamenáno dalších 101 cyklistů. Etapu nedokončil sprinter Israel Start-Up Nation Rudy Barbier. Z favoritů celkového pořadí nikdo nezaznamenal ztrátu.