Nejkratší etapa letošního ročníku, čítající 133 km, proběhla podle zavedeného scénáře. V první části odjelo sedm lidí. Výsledkem bylo, že na třech vrchařských prémiích nižší kategorie nasbíral nejvíce bodů Nathan Haas z Cofidisu, takže zítra poveze dres nejlepšího vrchaře.

18 km před cílem byli uprchlíci dojeti a začal postupně sílící boj o pozice do sprintu. Bohužel i dnes to spadlo. Stalo se uprostřed pelotonu zhruba1,5 km před cílem a z favoritů dojezdu postihl pád i Tima Merliera (Alpecin).

V posledních stovkách metrů byly na špici tři dresy EF Pro Cycling, jenže pak za to vzal Gaviria a řítil se nezadržitelně na pásku. V tom po pravé straně doslova přiletěl Ackermann, o kterém Gaviria neměl ani tušení, takže po své pravé ruce nechal směrem k bariéře mezeru tak akorát na šířku řídítek. A přesně tou se protáhl Ackermann.

Diváka mimoděk napadne, že kdyby Gaviria udělal jen náznak manévru, jaký v Polsku předvedl Groenewegen, tak mohlo být zase vymalováno. Říká se, že nejúspěšnější sprinteři v koncovkách vypínají hlavu, jinak by asi nebyli nejúspěšnější. Ackermann nejspíš dneska použil blackout. Ale přineslo to úspěch, z něhož se radoval celý tým.

EF vytěžilo ze své snahy alespoň třetí místo Magnuse Corta.