V denním úniku se ocitla čtveřice ve složení Dapporto (Itálie), Bévort (Dánsko), Lührs (Německo) a Wenzel (Lucembursko), který z úniku vytěžil dres nejlepšího vrchaře. Na sjíždění se podílelo vícero týmů, naši mezi ně nepatřili. Teprve v závěru se dokázali velmi dobře srovnat bezprostředně za špicí.

Poslední muž z úniku, dánský reprezentant, byl dojet 1,5 km před cílem. V technickém závěru se čelo pelotonu mírně nadělilo a z trojice na čele si nastoupil do mírného stoupání Soren Waerenskjold a nebylo nikoho, kdo by mu v té chvíli byl schopen konkurovat. 

109 lidí na něj ztratilo 1 sekundu a mezi nimi všichni naši, z nichž nejlepší byl v cíli Petr Kelemen na 15. místě a stejná příčka mu patří i v průběžném pořadí.

"Cílem bylo vyhnout se pádům a neztratit žádný čas. To znamená, aby nám například neujela nějaká skupina s favority. První etapy bývají hodně nervózní, stačí vzpomenout loňský ročník, kdy jsme hned v první etapě přišli o Mathiase Vacka. Tím, že brzo odjela čtyřčlenná skupina, se vše hodně zklidnilo, jelo se tempo a teprve posledních 20 km se hodně zrychlilo, aby byli uprchlíci dojeti. Je také potřeba jet trošku hlavou, každé ušetřené šlápnutí se může vyplatit v závěrečném třídenním bloku, kde se celý závod bude rozhodovat," komentoval etapu z pohledu českých cyklistů reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Zleva: Jakub Ťoupalík, Karel Vacek, Mathias Vacek, Filip Řeha, Tomáš Kopecký, Petr Kelemen

Zítra je na programu etapa dlouhá 143 km s převýšením pouhých 713 metrů. Jediná sprinterská prémie je na 103. a jediná vrchařská (800 metrů, 4,5%) na 132. km.

Livestream.

Výsledky.