Předposlední etapa Tour du Var (2.1) vedla přes devatero kopců a končila na Col d´Eze, téměř pětikilometrovém stoupání s průměrným sklonem 6,3%.

V cíli zvedl ruce nad hlavu coby vítěz Nairo Quintana a čekal plných 40 sekund, než dorazila kompaktní skupina dalších 22 cyklistů, v níž byli všichni papíroví favorité i se svými vrchařskými domestiky. Ovšem s jedinou výjimkou. Tou byli cyklisté NTT. Nejlepší O´Connor přijel se ztrátou 1:19 min.

Když Quintana nastoupil, pokusil se s ním udržet jediný Pinot, ale velmi rychle si svou snahu rozmyslel.

Zítra čeká cyklisty profilově lehčí etapa, která však zakončí celý etapák nejtěžším cílovým stoupáním Mont Faron (5,7 km, 8,4%). Jsou tři možnosti. Nejméně pravděpodobná je, že Nairovi dojde. Druhá říká, že Nairo si bude náskok pouze hlídat. A třetí, že své soupeře opět "zesměšní". Jeho forma na úvod sezóny je famózní. Pokud s ní dorazí na Tour, bude to krása.

Mezi 22 cyklisty, kteří se zítra pravděpodobně utkají o zbylá místa na stupních vítězů, je z EF Clarke a Kangert, z Total Calmejane, z FDJ Pinot, Reichenbach i Molard, z CCC Masnada a Valter, ze Sunwebu Roche, Oomen i Storer, z AG2R Bardet a Cosnefroy, z Nippo Comabud a El Fares, z Treku Porte a Skujinš a pro Quintanu v dresu Arkéa Rosa.