V termínu 8. až 10. dubna startovala AC Sparta Praha Cycling v sestavě Habermann, Ryba, Kelemen, Kalojíros, Brňák a Horák na třídílném německém etapovém závodě Tour de Allgäu. Soupeři jim byli mj. domácí kontinentální týmy Lotto-Kern Haus, P&S Benotti, Maloja Pushbikers či Rad-Net Rose Team.

Závod odstartoval 2km časovkou do vrchu, po níž následovaly dvě 120km etapy, jež se odehrály na 9km okruzích. Je to tradiční závod, ovšem poprvé byl organizován jako etapový.

Jak je patrné z názvu, jelo se v regionu Allgäu, což je jižní část Bavorska zasahující až do Alp. A to také nahrálo faktu, že se jezdilo za teplot jen těsně nad nulou, za silného větru, na mokrých silnicích a za častého sněžení. Podle Zdeňka Rubáše, sportovního ředitele týmu, si každý závodník v těchto extrémních podmínkách sáhnul až na dno svých sil. O to cennější je, že všichni jeho svěřenci závod dokončili.

Jezdci Sparty dosáhli dílčích úspěchů. V sobotní etapě jel 50 km v úniku Richard Habermann, díky tomu vyhrál horské prémie, oblékl dres nejlepšího vrchaře a v cíli byl klasifikován na 6. místě. Bohužel pro něj v nedělní etapě nezachytil na větru únik 15členné skupiny, dojel až ve skupině další, čímž přišel jak o dres vrchaře, tak o lepší celkové umístění. Konečný účet tedy je 17. místo +3:32 za vítězným Aschenbrennerem z P&S Benotti.

Tuto sobotu se Sparta zúčastní 14. ročníku nizozemského jednorázového závodu Arno Wallaard Memorial (1.2) a to v sestavě Habermann, Ryba, Kelemen, Kalojíros, Ligtenberg, Brňák a Horák.

Věříme, že budeme schopni konkurovat zvláště domácím závodníkům, kteří jsou v jízdě na větru, která je pro tyhle závody typická, velmi dobří. Řada zahraničních týmů s tím mívá problémy. Loni dojel Richard Habermann při PWZ Tour na 3. místě, takže do Nizozemska cestujeme s optimismem,“ řekl Zdeněk Rubáš.