Závěrečná etapa 67. ročníku Ronde de l´Oise (2.2) z Compiègne do Beauvais byla dlouhá 176 km a nabídla obdobný profil jako ty předešlé, tzn. s řadou sice kratších, ale někdy dost prudkých stoupání. V posledních 20 km se ovšem už jen převážně klesalo k cíli.

Letos už čtvrtá vyhraná etapa Jasona Tessona (v zeleném)

Odjel únik sedmi lidí. Když byli 57 km před cílem dojeti, odjela tříčlenná skupinka. I ta byla především zásluhou novozélandského Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling těsně před cílem dostižena.

Jason Tesson má výbornou bilanci. V druhé etapě druhý a poté dvakrát první. Vyneslo mu to celkové 3. místo. Na dva z úspěšného úniku v první etapě to ale nestačilo. Tu vyhrál sólově James Fouché z Boltonu a s pomocí celého týmu dokázali náskok v dalších etapách uhájit.

James Fouché z novozélandského kontinentálního Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling

Nejlépe z Tufo-Pardus Prostějov dopadl Richard Holec (na titulním snímku druhý zprava). V každé etapě dojel v hlavní skupině. Ve třetí dokonce sahal po vítězství. Nakonec skončil na 25. místě. Patřil tak do skupiny 35 cyklistů, kteří stejně jako on ve všech etapách s výjimkou úvodní nic neztratili a o jejich konečném pořadí rozhodovaly bonifikační sekundy, resp. součet pořadí v etapách.

A nebýt mechanických potíží Pavla Grubera v 2. etapě, patřil by i on do stejné skupiny. 

Richard znovu prokázal, že má letos velmi dobrou výkonnost. A že by mohl být na cestě zpátky na výsluní, kde se před lety jako mimořádná česká naděje silniční cyklistiky nacházel.

Výsledky.