Velký souboj Tadeje Pogačara, Primože Rogliče a Egana Bernala musí počkat. Tři poslední vítězové závodů Grand Tour se na Vueltě nesejdou. Primož Roglič pojede, Egan Bernal pravděpodobně taky, ale Tadej Pogačar se rozhodl změnit plány. Vítěz posledních dvou Tour de France měl původně objet Tour i Vueltu, ale už během Tour se rozhodl Vueltu vynechat. Z Paříže se přesunul do Japonska, kde získal bronzovou olympijskou medaili a poté odpočíval. 

"Po Tokiu jsem si trochu odpočinul a s týmem jsme se rozhodli nestartovat na Vueltě, bohužel. Ale určitě se tam brzo vrátím. Mým dalším cílem je Plouay, poté Mistrovství Evropy, Mistrovství světa a potom italské klasiky. Pořád to ještě bude hodně zajímavá sezóna," vysvětluje Pogačar své úmysly. 

Pogačar nyní začíná opět trénovat, číslo si na záda připne až 29. srpna na Bretagne Classic v Plouay. Zajímavé je zařazení evropského šampionátu, které se letos koná 12. září v Itálii na vrchařské trati. 26. září pojede klasikářské Mistrovství světa v Belgii a poté monument Kolem Lombardie (9. října) a pravděpodobně i další italské podzimní jednorázové závody, především, Giro dell´Emilia, Tre Valli Varesine, Milano - Torino a Gran Piemonte. 

Naopak Primož Roglič se opět představí ve Španělsku. Vítěz posledních dvou ročníků Vuelty je opět největším favoritem. Po tvrdém pádu musel vzdát Tour de France, ale vrátil se v plné formě a získal zlato v olympijské časovce. Teď se připravuje na start Vuelty, kde ho čeká především hodně vrchařských výzev a pouze dvě individuální časovky. Nejdříve 8kilometrový chronometr na úvod Vuelty v Burgosu a poté závěrečná etapa na 33,7 kilometru do Santiaga del Compostella. 

Rogličovi budou ve Španělsku pomáhat především vrchaři. Do sestavy Jumbo - Visma s dostali Sepp Kuss, Robert Gesink, Koen Bouwman, Steven Kruijswijk a Sam Oomen a také tempaři Nathan Van Hooydonck a Lennard Hofstede. 

S kým se Roglič utká o červený dres? Především s týmem Ineos Grenadiers. na Vueltu se chystají Egan Bernal, Adam Yates, Dani Martínez, Pavel Sivakov, Tom Pidcock a možná i loni druhý Richard Carapaz. Tato sestava by teoreticky byla nejsilnější ze všech, které letos Ineos poskládal. Mezi širší kruh favoritů patří také Romain Bardet (DSM), Mikel Landa (Bahrain Victorious), Rigoberto Urán a Hugh Carthy (oba EF Nippo), Miguel Angel López, Marc Soler, Alejandro Valverde a Enric Mas (všichni Movistar) a Aleksandr Vlasov (Astana - Premier Tech).