Primož Roglič (Jumbo - Visma) si v těžkém závěru šesté etapy Paříž - Nice s cílem v Biotu poradil sám. V hodně zvlněné etapě měl více sil než sprinteři, zatímco někteří odpadli ještě před samotným spurtem, další nedokázali reagovat na Slovincovo zrychlení. Kilometr před cílem etapy hlavní pole dojelo posledního uprchlíka a poté se Deceuninck - Quick-Step pokusil rozjet spurt pro Sama Bennetta, jenže irský sprinter se nedokázal udržet v pelotonu a sotva se dostal do cíle. Velké ambice měl Christophe Laporte (Cofidis), ale ani on, ani Michael Matthews (BikeExchange) na muže ve žlutém dresu nestačili.   

V těžké etapě Brignoles do Biotu se očekával úspěch skupiny uprchlíků. Jenže to tak nedopadlo. Z dlouhého úniku vydržel nejdéle Kenny Elissonde (Trek - Segafredo), ke kterému se 13 kilometrů před cílem přidal Němec Jonas Rutsch (EF Nippo). Elissonde nebyl schopný se s Rutschem střídat a byl dostižen 3 kilometry před cílem. Rutsch vydržel pouze o 2 kilometry dál. 

Uprchlíky dostihli jezdci Deceuninck - Quick-Step, kteří připravovali pozici pro Bennetta, jenže irský cyklista odpadl. Těsně před cílem zaútočil Guillaume Martin (Cofidis), na kterého okamžitě zareagoval Roglič a začal spurtovat na cílovou pásku. Laporte se pokusil z jeho závětří dostat a zrychlit, ale neměl dost sil a skončil druhý.  

"Bylo opravdu skvělé mít dobré nohy a vyhrát etapu. Celý den to bylo opravdu těžké a od začátku se jelo rychle. Všichni jsme byli unavení, tak jsem si řekl, proč to nezkusit? Jsem rád, že se mi to povedlo,“ říká Roglič, na kterého v cíli čekala rodina. "Motivovalo mě, že tu jsou. Vždy je příjemné mít je nablízku, jsou to moji největší fanoušci."

Pro Rogliče je to už druhé etapové vítězství v letošním ročníku Paříž - Nice a v celkovém pořadí si opět polepšil, druhý Max Schachmann (BORA - hansgrohe) ztrácí 41 sekund a třetí Ion Izagirre (Astana - Premier Tech) 50 sekund. Velkou smůlu měl lídr soutěže mladých závodníků, Američan Brandon McNulty (UAE Emirates). PO pádu v průběhu etapy musel vzdát z třetího místa průběžného pořadí. Bílý dres proto dnes převzal Aleksandr Vlasov (Astana - Premier Tech).

Pořadatelé Paříž - Nice byli nuceni upravit psolední dvě etapy. Zatímco sobotní není příliš zasažena změnou trati a bude se dojíždět na La Colmiane, nedělní etapa je o hodně lehčí a také kratší. Rogličovi to nevadí: "Nebojím se toho. Budou to dvě rozhodující etapy, jako vždy. Očekávám, že se bude tvrdě závodit, protože nás čekají dvě krátké etapy. Pro fanoušky to bude bezpochyby zajímavé. Zaměřím se hlavně na sebe. Pokud zůstanu soustředěný a celý tým pojede podle plánu, výsledek se dostaví.“