Primož Roglič (Jumbo - Visma) nezajel nijak dokonalou časovku, na deseti kilometrech ztratil na Belgičana Victora Campenaertse (Lotto Soudal) 13 sekund a obsadil 11. místo, ale bylo přesně tolik, kolik potřeboval. Dosavadní lídr Adam Yates (Mitchelton - Scott) totiž byl o 26 sekund horší a do závodu vstupoval s náskokem 25 sekund. První dva muže tak dělí jediná vteřina. 

Roglič získal druhé celkové vítězství v závodě WorldTour v řadě, nedávno se radoval z triumfu na prvním ročníku UAE Tour. Pro Slovinsko je to první vítězství na Tirreno - Adriatico v historii. Rogličova vítězství překvapilo i samotné pořadatele, kteří měli připraven modrý dres pro vítěze s natištěnými logy týmu Mitchelton - Scott a chtěli ho předat, čehož si všiml Jakob Fuglsang (Astana) a zachránil pořadatele od velkého faux pas.    

Jakob Fuglsang do souboje o celkové vítězství nezasáhl. Zajel 37. čas a ztratil 20 sekund na Rogliče. V celkovém pořadí ztratil půl minuty a obsadil třetí příčku. 

Z českých závodníků byl v rovinaté a větrné časovce lepší Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step), na 45. místě ztratil 38 sekund. Roman Kreuziger (Dimension Data) zakončil nepovedený závod na 91. místě s odstupem 1:06 na Campenaertse. Celkovém pořadí skončil na 27. místě se ztrátou 10:44. 

Souboj o etapové vítězství vyhrál mistr Evropy Victor Campenaerts. Belgický specialista na časovky projel deset kilometrů v průměrné rychlosti 52,7 kilometru za hodinu a porazil překvapivě silného Alberta Bettiola (EF Education First) o tři sekundy. Čtyři sekundy, stejně jako loni, ztratil Nizozemec Jos van Emden (Jumbo - Visma). Rohan Dennis (Bahrain Merida), mistr světa a obhájce loňského vítězství, se stále trápí s novou technikou a na nejlepší tentokrát nestačil. Na osmém místě ztratil devět sekund. 

Bodovací soutěž vyhrál domácí Mirco Maestri (Bardiani - CSF), nejlepším vrchařem se stal Alexej Lucenko (Astana) a nejlepším mladým závodníkem Sam Oomen (Sunweb). 

Foto Sirotti