Primož Roglič (Jumbo - Visma) zvítězil v horském dojezdu 6. etapy UAE Tour na Džabal Bil Ajs. Dlouhé, ale velmi mírné stoupání se rozhodovalo až ve spurtu skupiny vrchařů a Roglič těsně porazil Toma Dumoulina (Sunweb) a Davida Gauduho (Groupama - FDJ). 

Etapa byla hektická od samotného začátku, velice brzo došo k velkému pádu, do kterého se opět zapletl Alejandro Valverde (Movistar). Do úniku vyrazila skupina, ve které nechyběl ani Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step). Italský mistr posbíral body na prémiích a vrátil se do pelotonu. 

Ve stoupání udávaly tempo týmy Sunweb a Jumbo - Visma a rychle stahovaly uprchlíky. Útoky se ve větrném výjezdu téměř nekonaly. 8 kilometrů před cílem zkusil ujet Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), ale za pár sekund se vrátil zpět. 

Valverde vyslal na čelo svého týmového kolegu, aby zvýšil rychlost a zredukoval hlavní skupinu. Na něj navázal Laurens De Plus (Jumbo - Visma) a vydržel až téměř do konce. Závodníci neútočili a proto se rozhodlo až ve spurtu. Tom Dumoulin zkusil dlouhý spurt a málem mu to vyšlo, rychlejší byl pouze Roglič. Valverde se na odpor nezmohl a dojel na pátém místě.  

Jan Hirt (Astana) dokončil na 13. místě se ztrátou 12 sekund. Roman Kreuziger (Dimension Data) na 36. příčce ztratil 1:52. 

V celkovém pořadí si Roglič opět polepšil a je velmi blízko celkovému vítězství. Před Alejandrem Valverdem má náskok 31 sekund. Třetí David Gaudu ztrácí 44 sekundy. Jan Hirt si polepšil na 12. místo se ztrátou 1:54. Roman Kreuziger je 29. 

loading...

Foto LaPresse / Ferrari - Paolone