Primož Roglič na tom podle Franse Maassena, sportovní ředitele Jumbo - Visma, nebyl v cíli etapy vůbec dobře a před vyšetřením byl pesimistický: "Je to špatné. Nejsem lékař, ale má problém s kostrčí. Teď byl převezen do nemocnice na vyšetření." Etapu se Slovinci podařilo dokončit, ale dlouho nebylo jisté, že nastoupí do 4. etapy Tour de France. 

Vyšetření v nemocnici naštěstí neodhalilo žádné zlomeniny. "Naštěstí jsem si nic nezlomil, ale mám všude rány. Můžeme pokračovat," řekl Roglič po opuštění nemocnice. Roglič tvrdí, že do něj ze strany vrazil Sonny Colbrelli během souboje o pozici v pelotonu: "Myslím, že to nebylo nutné, ale všichni byli dnes nervózní. Nebyl to náš den, ale snad můžeme pokračovat. Dojezd byl extrémně stresující."  

3. etapa z Lorientu do Pontivy přitom měla být pouze klidným transferem pro celý tým Jumbo - Visma. Dopadlo to úplně jinak. Už 145 kilometrů před cílem musel vzdát Robert Gesink. Nizozemský vrchař se zapletl do pádu, který způsobil Geraint Thomas. Zatímco Thomas pokračoval a dojel do pelotonu navzdory vykloubenému rameni, Gesink byl donucen skončit a Roglič přišel o prvního pomocníka. Ve stejném pádu byl i Tony Martin, ale bez větších následků. A na vyšetření do nemocnice odjel i Steven Kruijswijk.  

O lídra na celkové pořadí přišel tým Bahrain Victorious. Australan Jack Haig spadl 4 kilometry před cílem v technickém úseku a etapu už nedokončil. Zdržel se zde také Tadej Pogačar, ale obhájce vítězství měl štěstí, nezranil se a ztratil jen 26 sekund. "Padalo se i kvůli trati. Silnice byly úzké, všichni jsme to věděli, bylo špatné počasí, takže jsme byli nervózní a tlačili se dopředu. Jelo se rychle, bylo to technické, všichni chtěli být vpředu a bylo to docela šílené," říká Pogačar v rozhovoru pro CyclingTips. 

Někteří jezdci žádali rozhodčí a pořadatele o neutralizaci posledních kilometrů. Závěrečné kilometry byly natolik nebezpečné, že navrhli počítat čas do celkového pořadí už na metě 8 kilometrů před cílem. Ale nedostali odpověď. "Slyšel jsem o tom a myslel jsem, že to tak bude, ale nakonec ne. Ale mělo to tak být, bylo by to bezpečnější. Jezdci by se netlačili tolik dopředu. Bylo by to lepší," dodává Pogačar.

Thomas De Gendt byl v rozhovoru s Eurosportem klidný, i když přišel o lídra Caleba Ewana: "Takto se závodí posledních deset let. Na Tour de France se vždy v prvních etapách padá. Prostě to tak je, všichni jsou nervózní a musejí být vpředu, protože je to nejdůležitější závod." Zkušený Belgičan si už v dojezdu všiml, že Ewan má pravděpodobně zlomenou klíční kost: "Viděl jsem, jak ho nakládají do sanitky. Bolelo ho to, nemohl vstát. Je po všem." A jeho slova brzo poté potvrdil tým Lotto Soudal. Caleb Ewan má zlomenou pravou klíční kost a na Tour končí. 

Peter Sagan byl Ewanem sražen k zemi. Nemá nic zlomeného, pouze tržnou ránu na boku. Do 4. etapy s největší pravděpodobností nastoupí.