Poté, co bez vysvětlení opustil Tour de France, nebyl samozřejmě týmem nominován na žádné závody. Připravoval se sám na jediný závod, kterým bylo mistrovství světa. Ovládl ho bezkonkurenčně. Ovšem na bicyklu BMC, byť stroj nenesl žádné označení. Zaměstnavatel s ním okamžitě rozvázal pracovní poměr. 

Delší dobu se spekulovalo, zda Dennis vůbec získá angažmá. Nakonec se potvrdili spekulace a podepsal s Ineosem. Dennis se nechal slyšet, že měl více nabídek, ale tahle mu přišla nejlepší s ohledem na podporu dosáhnout úspěchu na olympijských hrách a obecně naplnit jeho časovkářské ambice. 

Ineos jezdí Pinarello a Rohan před letošním mistrovstvím Austrálie, které se jelo včera a v němž nakonec skončil druhý za Lukem Durbridgem z Mitchelton-Scott, vyfasoval od Pinarella nový časovkářský speciál. 

Jeho Pinarello Bolide TT je vymalován v barvách mistra světa včetně data, kdy titul získal. Je vybaveno ráfkovými brzdami, vzadu diskové a vepředu tříramenné PRO obuté pneumatikami Continental Competition Pro Ltd. Bicykl je osazený sadou Dura-Ace Di2 a kazetou s 11 pastorky. 

Kombinézu dodalo Castelli a přilbu Kask (Bambino). 

Po domácím šampionátu odjíždí Dennis do Melbourne na testování do aerodynamického tunelu, a pak se připojí k Dylanu Van Baarlemu a Pavlu Sivakovovi, s nimiž se bude připravovat na Tour Down Under, které začíná 21. ledna.