Simon Clarke totiž při Etoil Bességes dojel druhý na nejtěžší kopec Le Mont Bouquet a následně při Tour du Var v druhé etapě přivedl do cíle skupinu, která na Col d´Eze stíhala bezkonkurenčního Quintanu. Dnes tedy potvrdil, že na jaro se připravil výborně.

Oproti včerejšku už bylo počasí k cyklistům přívětivější, ale jenom v rámci srovnání. Žádná riviéra to nebyla a v cíli na cyklisty padaly drobné vločky.

Zatímco včera jedno z největších jmen na startu, Vincezno Nibali (Trek-Segafredo), zmrznul, ale nezabalil, tak dnes byl mimořádně aktivní a byl to on, kdo v poslední čtvrtině závodu v nejtěžších pasážích vyprovokoval rozhodující únik. Dojel si ho nejprve Simon Clarke a pak ještě Warren Barguil (Arkéa-Samsic). Nikdo další. Takže si to tihle chlapi mohli rozdat v cílové rovince a dopadlo to podle předpokladů. Z téhle trojice je ve "spurtu" nejrychlejší Clarke a nejpomalejší Nibali.

Pokud bychom oba víkendové závody vzali jako celek a odmysleli, že jednou zabalit a jednou vyhrát je o hodně víc, než být dvakrát druhý, tak nejlépe obstál Warren Barguil, který včera dojel 4. Guillaume Martin (Cofidis) po včerejším 3. si dnes připsal 4. místo. A pak ještě Tanel Kangert 2. a 9., Nicolas Edet (Cofidis) 5. a 14. a Lilian Calmejane (Total Direct) 11. a 10.

Julian Alaphilippe dnes dokončil, ale 17. s více jak 2 min. ztrátou, včerejší vítěz a jeho kolega Rémi Cavagna dnes zaznamenal manko skoro 3 minuty. Bauke Mollema (Trek) stejně jako včera vzdal i dnes.

Kdyby se hodnotily týmy, pak jedničkou by dnes byl EF, jelikož do desítky měl tři lidi. Clarka a Kangerta doplnil na 8. místě ještě Sean Bennett. Dvojkou by byl Arkéa, protože Barguila jistili na 11. a 12. místě Laurent Pichon a Romain Hardy. A konečně trojkou by se stal také domácí tým Cofidis, protože za Martinem a Edetem na 15. místě dokončil Anthony Perez.

Jestliže jsme včera obdivovali Vlčí smečku, pak dnes to bylo o dost slabší. Dokončili pouze tři a nejlepší z nich byl právě Alaphilippe. Možná jsou na dálku telepaticky propojeni. Včera Yves Lampaert neměl v závěru Omloopu na Jaspera Stuyvena, tak si mančaft připsal vítězství tady ve Fancii prostřednictvím Rémi Cavagni. A dnes zase Kuurne ovládl po heroickém výkonu Kasper Asgreen, tak si tady mohli dát "volno".

Roman Kreuziger v cíli 3. etapy Tour de La Provence (v pozadí Jan Hirt)

NTT dneska na Drome opravdu nic moc, nejlepší Roman Kreuziger na 24. místě se ztrátou 3:08 min.: "Dneska bylo lepší počasí, ale závěr byl hodně náročný. Mně se nejelo vůbec dobře, po včerejšku jsem se cítil hodně unavený. Sice jsem se snažil, ale stejně jsem v poslední části závodu odpadl z větší skupiny. Nedopadlo to, jak jsme chtěli, ale to jsou závody. Byl to ovšem velmi důležitý víkend z pohledu přípravy na Paris-Nice. Doufejme, že se pojede, protože dnes tu zaznívaly hlasy, že kvůli koronaviru by mohl být zrušen. Byla by to velká škoda, po zimní přípravě a tolika vynaložené práce. Hodně by mě to mrzelo. Dnes se přesouvám do Mnichova, kde přespím, a zítra letím do Prahy. V Čechách strávím týden, taky abych si zvykl na počasí, a pak doufejme už Paris-Nice."

Tak ještě že dneska byl v závěru Kuurne vidět modrý dres NTT, to když Giacomo Nizzolo dospurtoval první ze stíhací skupiny za Asgreenem, která zaostala o pouhopouhé 3 vteřinky!