Dnes startuje první letošní velký evropský etapový závod. Některé týmy se odhlásily hlavně kvůli riziku nákazy koronavirem, italské závody byly ze stejného důvodu zrušeny včetně Tirreno-Adriatico, které s Paris-Nice termínově vždy kolidovalo.

Jak už to chodí, všechno špatné bývá k něčemu dobré. Startující týmy mohly rozšířit soupisku o jednoho muže na osm cyklistů a řada lídrů překopala svůj kalendář a vydala se na Paris-Nice, který původně v plánu neměla. Takže konkurence bude obrovská a můžeme čekat super závod.

Na startu uvidíme dva české cyklisty. Jednak Zdeňka Štybara a v týmu NTT Romana Kreuzigera. Ten se v pátek přesunul do Paříže a odtud dal vědět, jaký závod očekává a jakou roli by v něm měl hrát.

"Tímhle závodem se otvírá ta pravá sezóna. Jsem rád, že přese všechny okolnosti se závod koná a já u toho mohu být. Co se týče našeho týmu, na sprinty tu máme Giacoma Nizzola, Ben O´Connor by rád zkusil jet na celkové pořadí. Já uvidím, jak to půjde první tři dny, a pokud bude vše v pořádku, zkusil bych jet také na celkový výsledek. Na úvod nás čekají tři rovinaté a deštivé etapy, pak časovka a tři dny v horách a doufejme že se sluncem jihu Francie. Startovní listina je i bez některých týmů mimořádně kvalitní a můžeme čekat jako každý rok napínavý závod. Držte palce!"

Budeme. Oběma našim klukům a cyklistice jako takové!

Stupně vítězů 2019