Po nečekaně dramatických etapách v prvním týdnu Tour se ve druhém týdnu událo sice dost zajímavých věcí, ale během šesti etap dokázal Pogačar stáhnout pouze 7 sekund. Vingegaard zvolil hodně konzervativní taktiku, ani jednou se neodvážil k frontálnímu útoku, pouze odpovídal na nástupy svého rivala. Drží se totiž původního plánu, což potvrdil i v průběhu druhého volného dne.

„Jsem ve skvělé formě, věřím si a věřím našemu plánu, my všichni věříme našemu plánu. Jen se jím musíme řídit,“ řekl trochu tajuplně Vingegaard, aniž by vysvětlil, jaký ten plán je. „Prostě budu bojovat až do Paříže.“  

V Alpách se tým Jumbo-Visma plánem řídil, udával únavné rychlé tempo v etapách s mnoha stoupáními a doufal, že tím oslabí útoky Tadeje Pogačara. A fungovalo to, slovinský mistr nedokázal Vingegaardovi ujet. Je zřejmé, že Dán nechtěl riskovat ani vteřinu a proto se ani jednou nepokusil Pogačarovi ujet. Jediné, co od druhého týdne chtěl, bylo udržet se Pogačara, počkat na horskou časovku a podle výsledku zvolit taktiku do dalších etap. Kdyby časovka nedopadla podle představ, už ve středu na Col de la Loze bude mít příležitost zvrátit vývoj závodu. 17. etapa je pro strategii Jumba klíčová, ve strmém stoupání ve výšce nad 2000 metrů, si Vingegaard věří nejvíc. Zde by měl být lepší než Pogačar.

Za zásadní považuje středeční etapu také Pogačar: Rozdíly ve středu budou větší než v časovce.“ To však neznamená, že by těžká časovka na 22,4 km nebyla důležitá. Oba rivalové jsou velmi kvalitní časovkáři, loni podával lepší výkony Vingegaard, ale Pogačar ve třetím týdnu porazil i v roce 2021. Proto je favoritem. Na druhou stranu tým UAE Emirates udělal v tréninku a technické přípravě na časovku krok kupředu, zatímco Jumbu se tolik nedaří. 

Úvodních 2,4 km se jede po rovině, poté se začne stoupat do 1,8 km dlouhého výjezdu Cascade de Coeur (8,2 %). Následuje 6 km dlouhý sjezd s krátkou rovinou a cílový kopec je dlouhý 6 km s průměrem 6,7 %. prvních 2,5 km je těžších, má 8,8 %. Pogačar si během pondělního tréninku zkoušel výměnu časovkářského speciálu za normální silniční kolo pod cílovým stoupáním. Vingegaard kola v tréninku neměnil, celou trať projel na časovkářském.  

Rozdíl více než půl minuty by mohl jednomu, nebo druhému favoritovi stačit. Po časovce si to shrneme a podíváme se na situaci. Každopádně zbývající dvě horské etapy se pojedou na plný plyn a pro závěrečné zúčtování budou veledůležité. Čeká nás vzrušující a velmi zajímavý závěrečný týden."

„Ve středeční etapě se vše soustředí na Col de la Loze. Bude třeba šetřit nohy na závěrečné stoupání. V etapě ve Vogézách můžete zaútočit mnohem dřív,“ připomíná také 20. etapu do Le Markstein, která je pro něj jako ušitá a vhodná k agresivnímu závodění. „Souboj s Jonasem mě baví. Je to krásný souboj, ve kterém k němu chovám obrovský respekt. Momentálně působí výborným dojmem. Rozhodně nevypadá nervózně. Letos je velmi silný. Uvidíme, určitě to nebude jednoduché. Všechno rozhodnou nohy,“ pokračuje Pogačar.  

S dosavadním vývojem je spokojený: „Letos na Tour závodím trochu kontrolovaněji. Neútočím neustále, ale zkouším si vybírat příležitosti a pokaždé jedu na sto procent, abych získal zpět nějaké vteřiny." A spokojený je také se stavem svého zraněného zápěstí, které už nemá na jeho výkonnost vliv. „Teď už to není problém. Možná, že se mi ta delší pauza od závodění bude hodit ve třetím týdnu, to se teprve uvidí. Nohy se cítí dobře, to je nejdůležitější. Jsem spokojený s tím, jak na tom jsem. Jaký to bude mít vliv na mé tělo, se uvidí až po Tour. Možná pak zařadím nějaký odpočinek.“