BORA - hansgrohe má na Giro d´Italia poměrně velké ambice. V letošním roce se týmu Ralpha Denka moc nedaří, strádá především sprinter Pascal Ackermann a Bora má od začátku sezóny pouze pět vítězství. Maxovi Schachmannovi se podařilo vyhrát celkové pořadí Paříž - Nice, Peter Sagan zvítězil v etapách Kolem Katalánska a Kolem Romandie a úspěšní byli také Lennard Kämna v Katalánsku a Felix Großschartner na Okolo Alp, ale týmu vůbec nevyšly jarní klasiky a neviditelný je i Emanuel Buchmann, lídr na celkové pořadí. 

Právě Buchmann se pokusí uspět v celkovém pořadí Giro d´Italia. Německého vrchaře čeká debut, po pěti startech na Tour de France a dvou na Vueltě. Jeho nejlepším výsledkem je 4. místo na Tour 2019, takže cílem na Giru by mělo být pódiové umístění. Jenže zatím tomu nic moc nenaznačuje. Buchmann se od loňského pádu na Critérium du Dauphiné docela trápí. Loňskou Tour objel se sebezapřením a do závodního kolotoče se vrátil na začátku letošního roku. Ale čekalo se trochu víc než 12. místo na UAE Tour a 13. místo na Kolem Baskicka. 

Na Giru si bude muset poradit se dvěma časovkami, ale není jich moc, pouze dvě v celkové délce 38 kilometrů (8,6 km v první etapě v Turíně a 29,4 km v závěrečné etapě do Milána). Zbytek trasy letošního Gira by mu měl vyhovovat. Velmi lehký Buchmann (s váhou pod 60 kilogramů) by si měl libovat v náročných výjezdech na Monte Zoncolan a Stelvio. V sedmi horských etapách může ukázat, jestli má na to být lídrem BORA - hansgrohe. 

V kopcích bude mít velmi dobrou podporu. Zejména Felix Großschartner je ve skvělé formě. Rakouský cyklista zazářil na Okolo Alp, kde byl ve skoro každé etapě v úniku a v poslední den závodu si dojel pro vítězství. Großschartner může být záložním lídrem na celkové pořadí, ve 27 letech je na vrcholu sil a po loňském devátém místě na Vueltě se nemusí třítýdenních závodů obávat. Nepřekvapilo by nás, kdyby skončil v konečném pořadí na lepší pozici než Buchmann. 

V kopcích budou Buchmannovi a Großschartnerovi pomáhat Italové Giovanni Aleotti a Matteo Fabbro. Druhá polovina sestavy je silná především na rovině. Peter Sagan bude lídrem pro sprinterské dojezdy, klasikářské etapy a bodovací soutěž. Loni získal vítězství v nesmírně náročné etapě a takových bude i letos dost. Sagan už rychlostně nejlepším sprinterům nestačí, ale v těžkém profilu vítězit dokáže, to ukázal v Katalánsku i v Romandii. 

Navíc by mohl uspět i bodovací soutěži. Zelených dresů z Tour de France má doma už sedm, ale fialový trikot z Gira ještě nemá, i když ho v několika etapách vezl. Konkurence v hromadných dojezdech bude velká, startují Caleb Ewan, Tim Merlier, Dylan Groenewegen, Giacomo Nizzolo, Fernando Gaviria, Elia Viviani a další. Sagan bude muset sbírat body i v těžkých etapách, aby měl šanci na fialový dres. 

Pomáhat mu budou osvědčení domestici Cesare Benedetti, Daniel Oss a Maciej Bodnar. Tito tři mají dohromady za sebou už 33 Grand Tours. Jejich zkušenosti budou důležité.