V den svých 30. narozenin 26. ledna stane na startu Vuelta a San Juan coby úvodním závodě své nové sezóny. Jde o sedmi etapový závod proložený jedním volným dnem. Peter ho "využije" k tomu, že se setká se svými fanoušky v rámci závodu "Sagan Fondo".

Loni na San Juanu Peter debutoval, když ovšem předtím absolvoval australský Santos Tour Down Under, kam ale letos neodjede. Důvodem je, že bude sice opět startovat na Tour de France, ale oproti minulosti pojede i Giro. A protože ho předtím čeká náročný jarní převážně klasikářský program, naordinoval si lehčí leden.

Po San Juanu odjede na vysokohorské soustředění a na konci února už ho čeká první klasika Omloop Het Nieuwsblad. V březnu má v plánu Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, San Remo, E3 a Gent-Wevelgem, v dubnu pak jeho první dílčí sezónní program vyvrcholí na Dwars door Vlaanderen a hlavně na Flandrech a Roubaix!

Vloni na San Juanu ze 7 etap dojel 5x v nejlepší desítce, z toho 2x na podiu: 2. místo za Gaviriou a 3. za Alaphilippem.

Argentinský závod je pouze jedničkový, ale zúčastní se ho borci ze 7 WorldTour týmů: kromě Bora ještě Deceuninck, Ineos, Movistar, UAE, Israel a Cofidis. Týmy sem sice pochopitelně povětšinou neposílají to nejlepší, co mají na soupiskách, ale i tak už jsou v předběžné startovní listině zajímavá jména: Alaphilippe, Evenpoel a Hodeg (Deceuninck), Gaviria (UAE), Martin (Cofidis) nebo Visconti (Vini Zabú-KTM).

Na startu by neměl chybět ani Óscar Sevilla, který tady vloni skončil 3. a předloni vyhrál. Tento 43-letý Španěl, načínající 4. sezónu v kolumbijském kontinentálním Medellinu, začal svou profesionální kariéru již v roce 1998 ve španělském Kelme a kvůli pletkám s dopingem končil svou WorldTour kariéru v německém T-mobile v letech 2005-06, kde se mj. potkal i s Tomášem Konečným a Františkem Raboněm.

Porovnáme-li program Petera SAGANA a Mathieu Van der POELA, šest závodů mají společných: Strade, Tirreno, San Remo, Dwars, Flandry a Roubaix! Společně s nimi se na start Strade, Flander a Roubaix postaví i Zdeněk ŠTYBAR. A utká se s Peterem i na Omloop, E3 a Gent-Wevelgem!