Druhá, 184 km dlouhá etapa Saudi Tour se odehrála ve zvlněném terénu, ovšem posledních zhruba 55 km bylo pozvolným klesáním do cíle. Nabídla stereotypní, a pro diváka tudíž nudnou podívanou. Vyjma závěru.

Nejsilnější týmy nechaly odjet skupinu čtyř cyklistů z ProTour  (Burgos, Circus, Caja Rural) a ProConti (Bike Aid) týmů. Od 70. km do cíle začaly náskok stahovat, když to vypadalo, že je sjedou příliš brzy, tak trošku zvolnily a přesně 12 km před cílem únik zrušily. Nejvíc se na tom samozřejmě podílely týmy, které tu patří k nejsilnějším a mají ve svém středu sprintery (Bahrain, Arkéa) nebo lídra závodu (UAE).

Únik skončil, začal boj o pozice. Účastnili se ho i jezdci NTT. Jenže do cíle bylo ještě víc než 10 km, když Janse van Rensburg, jedoucí v té chvíli na čtvrté pozici vláčku NTT, se pravděpodobně snažil vyhnout nějaké překážce na silnici a spadnul. Vzal s sebou další tři jezdce, z toho jeden byl jeho kolega Gasparotto.

Po téhle kolizi, za asistence televizních kamer, si dopředu za týmovým autem dojížděl Mark Cavendish (Bahrain) takovým způsobem, že to bylo zralé minimálně na pokutu, ale spíše na časový trest. Nakonec na nejlepší stejně nestačil.

Závěr etapy se odehrál ve městě, v dost členitém terénu a do mírného stoupání. Přibližně 1,5 km před cílem za to vzal Heinrich Haussler (Bahrain), za ním zůstala díra, kterou si dojel jediný muž: Niccoló Bonifazio. Haussler pokračoval v tempu, když jeho jízdu omezila doprovodná motorka. Zpomalení využil Bonifazio, dynamicky nastoupil a svůj mini únik udržel až na pásku!

Jelikož však včera spadnul a nabral velkou ztrátu, vedoucí postavení Rui Costy (UAE) neohrozil. Haussler zůstal o sekundu na 2. pozici, ovšem Nacer Bouhanni (Arkéa) díky tomu, že dosprintoval opět na 3. místě, tak snížil svou ztrátu na stejné pozici na vedoucího Costu na pouhé 2 sekundy.

Nejlepší z NTT v dnešní etapě Carlos Barbero ztratil na 12. místě 2 sekundy, Roman Kreuziger na 40. místě sekund 12. V průběžném pořadí je Barbero 7. a ztrácí 10 sekund, Roman je 31. a počítá ztrátu 35 sekund.

Roman Kreuziger etapu komentoval takto: „Zpočátku se jelo rychle po větru, pak sprchlo, pak se vítr otočil a jelo se proti, takže to dnes bylo hodně nervózní. Nám spadnul v průběhu etapy Barbero, ale rychle se vrátil. Kolem 12. kilometru před cílem bohužel spadnul i Janse van Rensburg.  Snad budou oba v pořádku do dalších etap. Co se mě týče, nechtěl jsem moc riskovat, v hektickém závěru jsem chytil menší díru a nabral pár vteřin ztráty. Zítra nás čeká sice kratší etapa, ale je taková nahoru dolů, takže čekám, že bude hodně rychlá.“