Zpočátku standardní scénář.  Odjela pětice ProTour a ProConti týmů, vzadu udržovali tempo cyklisté UAE, kteří měli v držení trikot vedoucího jezdce průběžného pořadí. Relativní klid vzal za své 50 km před cílem při druhém výjezdu na nejtěžší stoupání etapy: 3,5 km a 6,6%.

Únik byl dojet, tempo rozjela Astana. Jenže nejsilnější byli borci UAE, konkrétně Valerio Conti, který jel špici pro Rui Costu. Ten se v závěru na čele osamostatnil a i po zdolání vrcholu pokračoval, přestože do cíle zbývalo 47 km. Za ním se vytvořila pětice cyklistů, ovšem nikdo z nejsilnějších týmů. Costa, který si byl vědom, že ve sprinterském závěru nemá moc šancí proti sprinterům, kteří za ním v celkovém pořadí zaostávali jen vteřiny, chvíli zkoušel, zda se k němu nepřidá nějaká vhodná skupina, s kterou by byla šance dojet do cíle, ale nestalo se. Vrátil se tedy do balíku.

Jenže mu zbylo dost sil na to, aby obdobné předvedl na dalším, sice kratším, o to však prudším stoupání, kde ho však už čekaly body a bonifikační vteřiny. Téměř až na vrchol ho ohrožoval Carlos Barbero (NTT), ale závěr už musel vypustit. Costovi tentokrát zbývalo do cíle jen 12 km a tak na nic nečekal. Vzadu chvíli trvalo, než se zformovala stíhačka, ale když se na čele srovnal Bahrain, Costovu pokusu odzvonilo.

Poslední kilometry byly totožné se včerejšími. Jenže tentokrát favority nikdo nepřekvapil. Čelo opanovali cyklisté Bahrainu a vše nasvědčovalo tomu, že jedou na Marka Cavendishe. Nejvíc jim konkurovala Arkéa vytvářející pozici pro Nacera Bouhanniho. Jenže toho posílal jeho bodyguard do sprintu velmi brzy, takže Bouhanni ještě vyčkával. Cavendish si příliš nevěřil a hledal zadní kolo  Bouhanniho. Tyhle šachy vytvořily díru za na čele pracujícím Philem Bauhausem, a ten když to zjistil, neváhal a už ho nikdo nesjel. Přestože se na něj silně dotahoval Reinardt Janse van Rensburg (NTT). Velmi dobrý závěr borců NTT podtrhl čtvrtým místem Barbero.

Vítezství a bonifikační sekundy vynesly Bauhausovi zelený dres vedoucího závodníka. A jelikož tady dojel už 7. a 4. a protože poslední dvě etapy pravděpodobně skončí opět sprinterským soubojem, stal se z něj rázem horký favorit. Costa na 2. místě ztrácí 3 a Bouhanni na 3. místě 8 vteřin.

Roman Kreuziger dnes ztratil na vítěze na 42. místě 12 sekund a celkově je jako druhý nejlepší z týmu 31. se ztrátou 53 sekund. Nejlépe postaveným z  NTT je dnes mimořádně aktivní Carlos Barbero: 6. místo a -0:14 min.

Komentář Romana Kreuzigera:

„Kluci, co včera spadli, tak etapu dojeli. Ale Gaspa má velké bolesti, takže není jisté, jestli zítra nastoupí. Dneska to pro nás byl velmi dobrý den. Když se to 50 km před cílem v kopci nadělilo, bylo nás hodně v přední skupině, takže jsme mohli vývoj závodu v rámci možností kontrolovat. Jelo se na Barbera, který získal sekundu na bonifikaci v posledním prudším kopci a v cíli byl potom čtvrtý. Reini dojel dokonce druhý, takže u nás maximální spokojenost. Fungovali jsme jako tým. Zítra nás čeká zase dvakrát ten samý 6 km kopec, který jsme jeli i dneska, a po něm bude 15 km do cíle, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Držte palce.“