Pouze šest sekund dělilo Josefa Černého (Soudal Quick-Step) a Mathiase Vacka (Trek-Segafredo), zatímco Černý ztratil na kolegu Rémiho Cavagnu 29 sekund, Vacek zaostal o 35 sekund. Cavagna si poradil poměrně s přehledem, druhého Michaela Hepburna (Jayco AlUla) porazil o 18 sekund a třetího Bena Healyho (EF Education-EasyPost) o 19 vteřin. Irský mistr v časovce se díky tomuto výsledku posunul až na konečné pódium. 

Na Maura Schmida to však ani tak nestačilo, Švýcar není excelentním časovkářem, ale celkový triumf uhájil s náskokem 16 sekund před Jamesem Shawem (EF Education-EasyPost), Healy skončil třetí. Je to skvělý pocit, že moje první letošní vítězství přišlo v podobě etapového závodu. Nebyl jsem si jistý, jestli přežiju všechna stoupání, ale jezdilo se mi lépe, než jsem čekal. Dvě etapy a celkové pořadí, myslím, že nemůžeme být šťastnější, řekl Schmid po závodě. Trochu jsem dnes trpěl, protože jsem v prostřední části jel příliš tvrdě, což mě znervózňovalo, ale v cíli jsem se uklidnil, protože v závěru jsem měl v celkovém pořadí dost vteřin k dobru. Byl to těžký týden, ale můžeme být hrdí na to, jak jsme jeli jako tým.

Cavagna si na Coppi e Bartali připsal hned dvě vítězství, první triumf si zajistil už v úvodní etapě. Tato časovka byla mým největším cílem. Byla to technická trať, ale neriskoval jsem a na rovinkách jsem jel na plný plyn, abych tam získal vteřiny. Jsem se svým výkonem spokojený. Třešničkou na dortu je, že Mauro skončil první v celkovém pořadí. Cítím, že forma je na místě, a teď se těším na Okolo Baskicka.

Karel Vacek (Corratec) obsadil 77. místo se ztrátou 2:37. Žádný z českých cyklistů nezaznamenal přední umístění v konečném pořadí. 

Schmid vyhrál také bodovací soutěž, nejlepším vrchařem se stal Francouz Alexis Guerin (Bingoal WB) a nejlepším mladým jezdcem byl vyhlášen Healy.