Startovní listina měla 180 závodníků z více jak 10 států Evropy a pořadatel musel už některé týmy odmítat z důvodu omezené kapacity. V letošních etapách dominovali Dánové.

RoadCycling realizoval se společností TECHNISERV IT přímý přenos každé z etap a záznamy z těchto etap je možné ještě dodatečně zhlédnout na www.SPORTON.eu.

Jednalo se o extrémně náročný závod, který do české mládežnické cyklistiky přivedl konečně tolik potřebnou zahraniční konkurenci. Velká gratulace patří kromě úspěšným závodníkům také pořádajícím jednotám Cykloklub Jevíčko a Favorit Brno za výborně odvedenou pořadatelskou práci. Okamžitý přehled na trati, vtip a dobrou náladu svým komentováním etap i společenského dění dodali Pavel Havránek a Josef Kratina.

V předchozích článcích jsme informovali o favoritech závodu a dresech, které se v rámci ZMN U17 úspěšným závodníkům rozdávali a představujeme realitu, kterou si můžete porovnat s našimi prognózami. Po závěrečné časovce bylo toto pořadí na prvních pěti místech:

1. PEDERSEN Henrik, Herning - Denmark

2. SÖRENSEN Frederk Bjorn CK Aarhus - Denmark

3. SVRČEK Martin Slovensko

4. EGHOLM Kristian Team Roskilde - Denmark

5. TELECKÝ Štěpán TJ Favorit BRNO

  • Žlutý dres celkového vítěze získal Henrik Pedersen (Herning - Dánsko).

  • Modrý dres nejlešího českého závodníka převzal Štěpán telecký (TJ Favorit Brno).

  • Růžový dres pro nejlepšího zahraničního závodníka patří Henriku Pedersenovi.

  • Puntíkovaný dres nejlepšího vrchaře vybojova Frederk Bjorn Sörensen (CK Aarhus - Dánsko).

  • Zelený dres vítěze bodovací soutěže získal Martin Svrček (Slovensko).

  • Bílý dres pro nejlepšího závodníka ročníku 2004 také převzal Henrik Pedersen.

V pořadí týmů se nejlépe umístil tým Roskilde – Denmark na vynikajícím druhém místě skončili závodníci moravské cyklistiky MAPEI MERIDA a třetí místo vybojovali závodníci reprezentace Slovenska.