Arnaud Démare (Groupama - FDJ) měl ve čtvrté etapě Okolo Valonska s cílem v Erezée velmi náročný úkol. Musel zvládnout těžký profil s mnoha stoupáními a útoky soupeřů. Poradil si s tím s přehledem. Především díky perfektní práci týmu Groupama - FDJ. 

Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) se rozhodl vyzkoušet dlouhý únik, ale nebyla to nejlepší taktika. Tým CCC pracoval v pelotonu svědomitě pro Grega Van Avermaeta (CCC) a dostihl Štybarovu skupinu před posledním kopcem Beffe 10 kilometrů před cílem. Zde se začalo nastupovat, hodně se čekalo od Van Avermaeta, který ovšem neměl nejlepší den a vůbec nezaútočil. Na vrcholu stoupání za to vzal Jhonatan Narváez (Ineos) a vytvořil si velmi slibný náskok kolem 25 sekund, jenže ani to na soustředěný celek Groupama - FDJ nestačilo. 

Dojezd etapy byl do krátkého stoupání a Philippe Gilbert (Lotto Soudal) zkusil zaskočit soupeře dlouhým sprintem. Zareagovat dokázal jen Démare a Belgičana porazil. Třetí dojel Greg Van Avermaet, čtvrtý Clément Venturini (AG2R La Mondiale) a pátý Jasper De Buyst (Lotto Soudal).

Démare s velkým náskokem vyhrál celkové pořadí.