Ve vypjatém spurterském souboji 1. etapy Okolo Katalánska podlehl Sonny Colbrelli jen těsně Michaelu Matthewsovi. Bezprostředně po skončení etapy se však zhroutil, ztratil vědomí, musel být resuscitován, byl použit defibrilátor, jelikož u něj došlo k zástavě srdce. Okamžitě poté byl převezen do nemocnice. Stalo se 21. března tohoto roku.

Nyní poskytl rozhovor listu La Gazzetta dello Sport, přičemž nejzásadnějším sdělením je, že je šťastný se svou rodinou, se svým synem a že žije.

"Cítím štěstí, velké štěstí. A neříkám to jen tak. Všichni víme, že život je dočasný. Nikdy o tom nepřemýšlíme, zvláště když jsou naše životy rušné, jako je třeba životní styl profesionálního cyklisty. Když jsem se probudil v nemocnici, snažil jsem se uvědomit si, co se stalo. Zpočátku bylo těžké tomu uvěřit a přijmout. Nejdřív jsem byl naštvaný a ptal jsem se: ‚Proč já?‘ a ‚Čím jsem si to zasloužil?‘, ale to jsou otázky, na které nelze odpovědět.

Colbrellimu nedávno pod klíční kost zavedli defibrilátor, zařízení připravené k resetování srdce, pokud by utrpěl další náhlou srdeční zástavu. Italští sportovní lékaři odmítají vydat licence jakémukoli sportovci vybavenému takovým zařízením, z čehož by mohlo vyplynout, že Colbrelliho kariéra je u konce.

Colbrelli je nesmírně vděčný veškerému lékařskému personálu, který mu zachránil život a posléze ho ošetřoval v nemocnicích. „Vždy budu děkovat lékařskému týmu, své rodině a svému týmu Bahrain Victorious. Byli úžasní a vždy tu pro mě byli. Jsem na začátku své další cesty životem. Samozřejmě nastane bod, kdy budeme muset věci vyhodnotit a udělat nějaké zásadní rozhodnutí, ale na to je ještě čas. Četl jsem spoustu věcí o své situaci, ale kdo ví, co přinese budoucnost. Zatím jsem jen rád, že jsem tady a užívám si každou vteřinu svého života.“

Colbrelli nedávno vydal knihu, která vyšla před jeho nehodou: "Poselství knihy je stejné jako před mými problémy: nikdy se nevzdávej, ať se stane cokoliv. Jsem rozhodnutý žít dál, dívat se zpět je zbytečné. Budoucnost je synonymem naděje."