Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) ve 2. etapě Kolem Romandie dokázal, jak odolným sprinterem je. Ve velmi kopcovité etapě do Saint Imier byl jediným známým specialistou na hromadné dojezdy, který se udržel v čelní skupině a také díky dobré práci týmu dosáhl na své první letošní vítězství a teprve třetí vítězství pro tým Bahrain Victorious. Colbrellimu rozjel sprint vrchař Damiano Caruso nečekaně dobře, přesto to italský cyklista neměl snadné, protože Patrick Bevin (ISN) mu dokázal konkurovat a málem ho před páskou předstihl. Colbrelli to však stihl. Třetí dojel Marc Hirschi (UAE Emirates) a snížil ztrátu na vedoucího Rohana Dennise (Ineos Grenadiers) na 11 sekund. 

Hrdinou etapy byl uprchlík Rein Taaramäe (Intermarché - Wanty - Gobert). Estonský vrchař odjel ve 166 kilometrů dlouhé etapě s šesti vrchařskými prémiemi společně s dalšími pěti kolegy, kterými byli Hermann Pernsteiner (Bahrain Victorious), Antwan Tolhoek (Jumbo - Visma), Davide Villella (Movistar), Jonathan Caicedo (EF Nippo) a Chris Hamilton (DSM). Etapa se zdála být vhodná pro dlouhý únik, ale skupina ve skutečnosti nedostala vůbec šanci. Jejich náskok se nikdy nedostal ani nad 3 minuty. 

V pelotonu pracoval především tým Ineos Grenadiers. V poměrně beznadějné situaci se Rein Taaramäe rozhodl už 44 kilometry před cílem zaútočit a utrhl všechny kolegy z úniku. Tolhoek se rychle vrátil do hlavního pole a zbytku demotivované skupiny to také netrvalo dlouho. Taaramäe ale odolával. 26 kilometrů před cílem měl dvouminutový náskok a zdálo se, že by mu to mohlo vyjít a mohl by konečně vybojovat první letošní vítězství pro tým Intermarché - Wanty - Gobert.      

Jenže už o 5 kilometrů později, v posledním stoupání dne La Vue-des-Alpes, byl dostižen. To byla příležitost pro další pokusy o únik. Ještě před vrcholem zaútočili Michael Woods (ISN), Fausto Masnada (Deceuninck - Quick-Step), Clément Champoussin (AG2R Citroen), Sepp Kuss (Jumbo - Visma) a Kenny Elissonde (Trek - Segafredo). Jejich pokus velmi rychle zlikvidoval muž ve žlutém dresu. Rohan Dennis se v závěru etapy vrátil do role domestika a pracoval na čele skupiny v závěrečných klesavých kilometrech.

Ve skupině se držel také Sonny Colbrelli, zatímco Peter Sagan (BORA - hansgrohe) si vystoupil už na začátku posledního stoupání. Tým Bahrain Victorious věděl, že Colbrelli je favoritem dojezdu a proto vyslal dopředu Pernsteinera, aby pomáhal Dennisovi udržovat vysoké tempo skupiny. Týmy Ineos a Bahrain tím zabránily dalším útokům, zkusil to pouze Ben O´Connor (AG2R Citroen), ale ani jeho nástup k ničemu nevedl. 

Bahrain Victorious rozjel Colbrellimu spurt, ale musel k tomu použít vrchaře Pernsteinera, Jacka Haiga a Carusa. Za Colbrellim číhal nebezpečný Patrick Bevin a ambice měl i Marc Hirschi. Colbrelli zahájil spurt a u levé bariéry před sebe nepustil Bevina, který to proto musel vzít z druhé strany a už se před Colbrelliho nedostal. Třetí dojel s velkým odstupem Hirschi.   

V celkovém pořadí se toho moc nezměnilo. Stále vede Rohan Dennis s náskokem 8 sekund před Bevinem. O vteřinu víc ztrácejí Geraint Thomas a Richie Porte (oba Ineos Grenadiers). V bodovací soutěži se do vedení dostal Colbrelli a svlékl Petra Sagan ze zeleného dresu. Nejlepším vrchařem zůstává Joel Suter (Švýcarsko) a nejlepším mladým závodníkem je Hirschi.