Zdá se, že Soudal Quick-Step zahájí letošní sezónu WorldTour zlehka. Sprinteři Fabio Jakobsen a Tim Merlier se do Austrálie nechystají, stejně jako další lídři. Remco Evenepoel bude debutovat v Argentině a Julian Alaphilippe na Mallorce, takže na Tour Down Under Belgičané nominovali tuto sedmičku cyklistů: Mattia Cattaneo, Dries Devenyns, James Knox, Mauro Schmid, Jannik Steimle, Stan Van Tricht a Martin Svrček. 

Zcela bez ambicí však tým není. Cattaneo je dobrým časovkářem (letos je v programu prolog na 5 kilometrů) a kvalitním vrchařem a všestranným závodníkem a mohl by uspět v celkovém pořadí. Schmid a ostatní závodníci by se mohli pokoušet o jednotlivé etapy. Zkušený Devenyns před třemi lety vyhrál Cadel Evans Great Ocean Road Race, takže v Austrálii se mu daří.

"Určitě to nebude snadná Tour Down Under. Je to neobvyklý ročník, s krátkou úvodní časovkou, kde doufáme, že se někteří z našich borců umístí v první desítce, a ne moc příležitostmi pro sprintery. V některých dnech můžeme očekávat, že o vítězství budou bojovat menší skupiny a naším cílem je být u toho a něco zkusit, ještě před hlavním soubojem o celkové vítězství na těžkém Mount Lofty," vysvětlil sportovní ředitel Geert Van Bondt. "Máme silné a motivované mužstvo se zkušeným Driesem, který je naším kapitánem na silnici, a kluky jako Mattia, Jannik nebo Mauro, kteří mohou být v mixu a během týdne dosáhnout dobrých výsledků."

Pro teprve devatenáctiletého Svrčka je to debut ve WorldTour. Nejtalentovanější slovenský cyklista současnosti se stal stálým členem týmu už loni v červenci, ale v dresu Quick-Stepu stihl jen čtyři jednorázové závody a etapák Okolo Slovenska.