Craddock tady nebyl poprvé, už loni tu začínal sezónu. Jenže letošní trasa byla situována do ještě vyšších nadmořských výšek. Všechny etapy v regionu Boyoca, který tento závod hostil, se odehrály nad 2.500 metrů. 

Po loňské zkušenosti jsem si dělal naděje, že to letos přežiju ve větší pohodě, jenže pak spíš na podlaze, aby ses dostal o dvě stopy blíž ke kyslíku. Ale jinak je fantastické být tady. Je tu skvělé jídlo a dobré počasí a pro zahájení sezóny je to solidní blok tréninkových jednotek ve vysoké nadmořské výšce." 

Craddock byl v Kolumbii na černou práci, to znamená kontrolovat etapu od startu po finální fázi, sjíždět úniky, chránit své lídry. Nejvíc se nadřel ve 3. etapě, když se ocitl v úniku Óscar Sevilla (Team Medellin), nebezpečný vrchař, který by si v případě úspěšného úniku vytvořil velmi dobrou pozici do dalších etap, které končily ve stoupáních.   

Vítězstvím v týmové časovce jsme si vytvořili dobrou výchozí pozici, ale zároveň jsme se dostali do pozice týmu, který se musí sám bránit útokům z mnoha stran, takže jsme se potom hodně nadřeli,“ řekl Craddock. 

Martinez, Higuita i Urán, tři Kolumbijci v barvách EF Pro Cycling, byli všichni motivováni k tomu, aby se jim na domácím závodě zadařilo. „Tito kluci jsou neuvěřitelně silní,“ řekl Craddock a vyslovil kompliment na adresu Tejaye Van Garderena: „Všechny osobní ambice hodil stranou, aby pomohl týmu. Odvedl neuvěřitelný kus práce.“ 

Ukázali jsme skvělého týmového ducha,“ ukončil své hodnocení tohoto náročného etapového závodu, který jeho tým zcela ovládl.

Jedinou nevýhodou pro 27letého Texasana je podle jeho slov odloučení od jeho manželky a malé dcerky na Den svatého Valentýna (14. února): „Chybí mi, ale obě teď přiletěly do Girony, takže se těším, až se vrátím a zase budeme spolu."