Stannard v sedle závodního kola proslul především díky klasice Omloop Het Nieuwsblad. Otevírací závod belgické sezóny vyhrál dvakrát, v roce 2014 porazil Grega Van Avermaeta ve spurtu a o rok později si poradil s přesilou jezdců Quick-Stepu. Ve čtyřčlenné skupině se s ním vezli Tom Boonen, Niki Terpstra a Stijn Vandenbergh, ale Stannard se nedal, ani opakované útoky soupeřů ho nezlomily a ve spurtu Terpstru porazil a opět zvítězil.

Celkem si připsal sedm profesionálních vítězství, byl také mistrem Británie. Krom toho se dostal na pódium Paříž-Roubaix (3. v roce 2016) a E3 Harelbeke (3. ve stejném roce) a byl šestý na Milán-Sanremo (2013). Chrisi Froomovi pomohl ke třem vítězstvím na Tour de France a jednomu vítězství na Vueltě. Byl důležitou součástí týmu Sky, zejména díky svým tempařským schopnostem, pohybu v pelotonu a čtení závodu. Především kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru na konci roku 2020 a stal se sportovním ředitelem celku Trinity, který vychovává mladé závodníky a kde v minulosti působili například Tom Pidcock a Ben Turner.

"Je vzrušující vrátit se do Ineosu. V Trinity Racing jsem prožil dva skvělé roky a prošel jsem si strmou křivkou učení, což mě podle mého názoru staví do dobré pozice pro vstup do role sportovního ředitele. Těším se na nové výzvy s týmem, v němž jsou někteří mladí jezdci, se kterými jsem pracoval už v Trinity. Bylo skvělé vidět, jakým způsobem tým buduje budoucnost, těším se, že toho budu součástí. Bude taky fajn vrátit se ke spolupráci s některými z mých bývalých týmových kolegů," říká Stannard. 

Podle Roda Ellingwortha, ředitele týmu, je Stannard tím pravým mužem pro Ineos: "Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se k nám Ian vrátí. Má bohaté zkušenosti, které může předávat dál, zejména když pomyslím na naše týmy pro jarní klasiky a Grand Tour. Těším se, že s ním budu opět pracovat a sdílet s ním čas na cestách. Jestli někdo ztělesňuje našeho závodního ducha, pak je to Ian."

Sanders posílí skupinu trenérů 

Ineos dělá personální změny také mezi trenéry. Přichází Dajo Sanders, bývalý nizozemský závodník a zároveň absolvent bakalářského a magisterského studia fyziologie na univerzitě v Maastrichtu. Sanders je spoluautorem více než 30 publikovaných článků a vedl aplikované sportovněvědecké projekty s několika profesionálními cyklistickými týmy. V minulosti pracoval pro Dimension Data a DSM. 

"Dajo bude neocenitelnou posilou našeho trenérského týmu. Je velmi zkušený a kombinuje akademické znalosti, osobní závodní zkušenosti a praktické trenérské poznatky. V posledních čtyřech letech trénoval na úrovni WorldTour, dvakrát úspěšně dovedl jezdce na stupně vítězů Grand Tours a také s nimi několikrát vyhrál etapu Grand Tour," dodává Ellingworth.