Sobotní kritérium bylo pro závodníky TJ Favoritu Brno úspěšné už od nejmladších kategorií, kdy v mladších žákyních zvítězila Alice Mikulášková. V žácích absenci dvou nejlepších závodníků zastoupil Kristian Vavro, který se ke konci sezóny dostává do formy a 7. místem ukázal, že je příslibem do příštího roku.

Kategorie kadetů nás velmi zajímala, neboť jsme dva závody před koncem oblékli dres pro vedoucího závodníka Českého poháru. Duo Štěpánů, Široký a Telecký odváděli fantastickou práci a zaslouženě oba obsadili pódiová umístění v pořadí druhý Široký a třetí Telecký, což nám zvýšilo náskok v boji o žlutý dres.

Juniroka Gabriela Svobodová se i přes nepříjemný pád umístila na pěkném čtvrtém místě.

Očekávaný nedělní závod přinesl rozuzlení celoroční hádanky, kdo se stane nejúspěšnějším závodníkem Českého poháru.

Alice Mikulášková opět zvítězila v závodě, Český pohár pro tuto nejmladší kategorii však není vypsán, takže budeme s velkým očekáváním vzhlížet do dalších let. Skupina kadetů měla jediný cíl a to uhájit žlutý dres a to se povedlo, takže z nedělního závodu si odvážíme to nejcennější a to první místo v celkové klasifikaci kadetů zásluhou Štěpána Teleckého a celého kadetského družstva.

Gabriela Svobodová předvedla dobrý výkon a z neděle si odváží bronzovou medaili a bramboru z celkového hodnocení Českého poháru. Velikou radost nám udělala i Anna Jaborníková (Sportcomplex Břeclav), která zažívá fantastickou sezónu a růžový dres pro vedoucí kadetku Českého poháru kontroluje již od jara a dvěma vítězstvími svůj náskok ještě zvýšila a potvrdila, že dres jí patří právem.

loading...