Tým sice mění název, ale žádného úplně nového sponzora nemá. Společnost Jayco patří Gerrymu Ryanovi, majiteli týmu. A logo AlUla bylo na dresech týmu BikeExchange-Jayco už letos. AlUla je kulturní a památková destinace na severozápadu Saúdské Arábie a jako nový oficiální partner GreenEDGE Cycling doufá, že představí úžasnou krajinu starověkých civilizací milionům cyklistických a sportovních fanoušků po celém světě. Saúdská Arábie, dříve turistům uzavřena, v posledních letech tento region rozvíjí a propaguje prostřednictvím sportu. AlUla hostila řadu sportovních akcí, včetně závodu Saudi Tour v únoru 2022.

Majitel týmu Gerry Ryan podporuje tým i ve 12. sezóně za sebou a tentokrát na první místo v názvu týmu vybral společnost Jayco, výrobce rekreačních vozidel. Tým Jayco AlUla bude mít oficiální premiéru na závodě Tour Down Under, který začne 15. ledna v Adelaide závodem žen, po němž bude 17. ledna následovat závod mužů. Ještě předtím se tým zúčastní australského silničního mistrovství.

„Jsem velmi rád, že společnost AlUla, která byla oficiálním sponzorem týmu v roce 2022, se nyní stane důležitým partnerem v roce 2023. Tento nový závazek umožní naší organizaci pokračovat v této fantastické cestě ve světě profesionální cyklistiky s ještě většími cíli a ambicemi do budoucna,“ říká Ryan. „Díky novému názvu budeme mít také nový vzhled našich mužských i ženských týmů a díky pokračujícímu závazku a podpoře všech našich dalších partnerů se velmi těšíme na zahájení nového ročníku.“

„Pro mě je skvělé, že se tým v lednu vrátí k závodění v Austrálii a že se Tour Down Under opět stane mezinárodním závodem úrovně WorldTour. Bude to pro nás skvělá příležitost ukázat světu naše nové jméno a image, protože začínáme naši dvanáctou sezónu,“ dodává Ryan.

AlUla se dohodla na tříleté smlouvě s australským týmem, která skončí sezónou 2025.

Tým Jayco AlUla před novou sezónou posílil Zdeněk Štybar a dalších devět nových závodníků. Štybar by se v novém angažmá měl stát jedním z lídrů na severské klasiky a kapitánem týmu na dalších velkých závodech. Hvězdami celku zůstávají Simon Yates, Michael Matthews a Dylan Groenewegen.