Pořadatelské město Broumov se velmi osvědčilo již loni, kdy pořadatelství po desetileté pauze převzal spolek CK Pardubice.
Letošní trasy naznaly jen drobných změn. Jedna vynucená - v polském Radkowě se konají městské slavnosti, tak start začíná již v 9:00 h a pojede se v Radkowě po ulici Gorská, kde bude také umístěna prémie burgmistra Radków pana Jana Bednarczyka.


Druhá změna byla na přání závodníků a týká se dlouhé trasy za sjezdem z prémie Odolov, kde závodníci pojedou přes Jívku II a na Radvanice se napojí cesto kolem Měděného dolu Bohumír.
Krátká trasa má letos 104 km s převýšením 1.304 m. Dlouhá trasa má 171 km a převýšení 2.028 m. Jedná se tak o nejdelší závody jak v sérii RoadRace tak také RoadMarathon. 


Všechny informace najdou závodníci na novém webu www.sudetytour.cz


Základní cena startovného a jméno a příjmení na čísle platí pro všechny, kteří se registrují do nedělní půlnoci. Pak je možné se stále přihlásit za zvýšené startovné.


Stále máme ještě několik volných míst ve VIP programu, kde se na závodníky od pátku těší Tomáš Konečný se svým týmem - masérem Petrem Vopálkou a mechanikem Richardem Šmídou. Až do neděle je připraven speciální program, který přiblíží a navodí atmosféru profesionálního týmu, kdy bude každý účastník jako v bavlnce. Více informací na webu www.sudetytour.cz/vip.
Pro všechny zúčastněné jsou připraveny startovací balíčky s dárky od partnerů akce a čekají Vás také nabité bufety, finanční odměny za prémie a umístění a také závěrečná tombola o věcné ceny od Endorphin Republic, kteří poskytují do závody také neutrální mechanické vozy.