170 kilometrů dlouhá a rovinatá etapa nebyla zrovna skvělou příležitostí pro uprchlíky, ale v úvodu etapy se do jednoho kratšího zapojil dokonce i Josef Černý (Soudal Quick-Step) a S českým cyklistou unikli také Louis Vervaeke (Soudal Quick-Step), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen) a Thomas De Gendt (Lotto Dstny). Černý vyhrál první rychlostní prémii a poté se s Vervaekem a Bouchardem vrátili zpět do pelotonu.

Na čele zůstal osamocen De Gendt a vydržel tam hodně dlouho, dostižen byl až 22 kilometrů před cílem. Jediné větší vzrušení přinesl pokus týmů Bora-Hansgrohe a Bahrain Victorious rozjet terezíny na bočním větru 16 kilometrů před koncem. Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) a Luke Plapp (Ineos Grenadiers) museli reagovat a do čela si dojet. Vše se nakonec opět sjelo a o etapovém vítězi se rozhodlo ve spurtu celého pelotonu. 

Na široké silnici se vedle sebe vešly dva sprinterské vlaky. Na levé straně rozjížděl spurt tým Bora-Hansgrohe pro Sama Bennetta a za ním číhal Groenewegen. Na pravé straně rozjížděl spurt tým Soudal Quick-Step pro Tima Merliera a za ním se vyváželi Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Juan Sebastián Molano (UAE Emirates), Olav Kooij (Jumbo-Visma) a Mark Cavendish (Astana Qazaqstan). Levá strana byla mnohem rychlejší, Groenewegen se brzo ujal vedení a u levé bariéry za sebou udržel Fernanda Gaviriu (Movistar), třetí skončil Bennett. 

"Dobře načasovat sprint na UAE Tour je už několik let obtížné. Dnes jsme byli trochu vzadu, ale nakonec se ukázalo, že jsme dojeli dopředu přesně načas. Kluci odvedli dobrou práci. Mohl jsem tak začít spurtovat v háku Bennettem," řekl po dojezdu Groenewegen. "Mám z toho velkou radost. Podařilo se nám navázat na Saudi Tour. Jsem rád, že se mi daří vyhrát etapu v každém závodě, ve kterém startuji."

Evenepoel si na jedné rychlostní prémii připsal dvě bonusové sekundy a v celkovém pořadí má náskok 9 sekund před Plappem. Třetí Pello Bilbao (Bahrain Victorious) ztrácí 13 vteřin.